ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorităţile din Transnistria nu mai au bani să plătească pensiile şi salariile deoarece Federaţia Rusă nu a mai injectat bani către republica separatistă, informează  PRO TV Chişinău.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Potrivit Mediafax, este vorba despre 100 de milioane de dolari, bani cu care Tiraspolul intenţiona să achite pensiile, salariile şi alte plăţi sociale.

Unul dintre motivele pentru care Rusia nu mai plăteşte ar fi că banii sunt necesari pentru a susţine Crimeea, peninsula ucraineană anexată anul trecut.

Transnistria datorează Rusiei pentru gaz cinci miliarde de dolari. Pe fondul lipsei de susţinere din partea Rusiei, investitorii ruşi ar fi început să plece din Transnistria, iar întreprinderi mari, cum este uzina metalurgică din Râbniţa, care aduceau venituri importante la buget, riscă să se închidă, mai scrie Mediafax.