ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Transnistria calcă pe urmele Rusiei. Autoproclamatele autorităţi de la Tiraspol au interzis şi ele importul de telefoane mobile.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Tiraspolul consideră că faci import dacă ai mai mult de un telefon în buzunar la trecerea frontierei. Este permis accesul în Transnistria doar cu un telefon conectat la reţeaua locală. Juriştii moldoveni atrag atenţia că asemenea decizii lasă loc abuzurilor, informează site-ul tvr.ro

Aşa-numita lege, adoptată ieri, îi afectează inclusiv pe locuitorii din stânga Nistrului. Autoproclamatele autorităţi interzic mai ales telefoanele performante, de tip smartphone. - au tensionat la maximum în acest an, Moscova fiind acuzată că alimentează conflictul separatist din estul Ucrainei și că îi susține pe rebeli inclusiv cu trupe şi armament.

Autorităţile de la Chişinău susţin că nu au fost informate despre acţiunile Tiraspolului.

Regula impusă de Tiraspol este contradictorie. Dacă primul paragraf interzice trecerea prin aşa-zisa vamă cu mai mult de un telefon, ultimul însă impune o taxa vamală de 5% din valoarea unui smartphone şi nu mai puţin de doi dolari pentru orice alt dispozitiv mobil.