ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creatorul de modă sătmarean, Zsolt Popa, a şocat cu ultimele sale creeaţii vestimentare intitulată  "Barbie Funeral". Mai multe eleve de 16 ani, angajate la o agenţie de modeling, au apărut pe scenă într-o costumaţie şocantă, cu lanţuri, curele de piele pe gură şi cătuşe.

Creaţiile conţin numeroase elemente sado-masochiste şi au fost prezentate publicului la o spectacol de modă în oraşul Ardud. situat la 20 de km de Satu Mare. Toate fetele sunt eleve la licee din Satu Mare şi Negreşti-Oaş şi aparţin agenţiei Gaby’s Models din Satu Mare.

Designerul Zsolt Popa nu a dorit să facă comentarii.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, Vasile Apan, a declarat că instituţia s-a autosesizat în acest caz după ce în presă au apărut imagini cu fete de 16 şi 17, eleve la licee din Satu Mare, care purtau lanţuri, cătuşe şi căluş la gură, la o paradă de modă care "a prezentat viziunea respectivului creator de modă".

"Ne-am autosesizat în legătură cu o prezentare de modă desfăşurată la Ardud, în care au apărut minore de 16 şi 17 ani. Din informaţiile noastre, fetele provin din familii şi aveau acordul părinţilor pentru a participa la acel eveniment. Fetele au o colaborare mai veche cu agenţia de modeling. Totuşi, vom începe o anchetă pentru a verifica toate aspectele legate de prezentare, să vedem dacă acordurile sunt semnate de ambii părinţi, cum prevede legea. Cred că a fost un eveniment cu scop cultural, care a prezentat viziunea creatorului de modă", a spus Apan pentru Mediafax.

[gallery ids="58069,58070,58071"]