ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit descrierii făcute de șoferii mașinilor mici și mari celor care șofează pe RATB, aceștia nu se asigură și cred că li se cuvine tot, iar adesea unii dintre cei care conduc mijloacele de transport în comun pun multe vieți în pericol, relatează Digi24.

Zeci de mii de oameni își pun zilnic viețile în mâinile șoferilor de RATB, cu încredere oarbă să-i ducă la serviciu sau unde au nevoie, fără să știe de câte ori trec la milimetru pe lângă moarte, deoarece vatmanii sau şoferii de autobuze şi troleibuze forţează semafoarele şi trec pe roşu, numai ca să nu dea prioritate altor maşini şi ca să nu fie nevoiţi să aştepte pentru a trece intersecţia. 

Pe internet se găsesc multe înregistrări care dovedesc că unii dintre angajaţii regiei de transport din capitală nu sunt mereu atenţi. Anul trecut, şoferul unui autobuz de pe linia 104 a fost aproape de un accident extrem de grav, când, după un viraj, n-a văzut două femei pe trecerea de pietoni, iar colţul maşinii sale a trecut la numai câţiva centimetri.

Reprezentanţii RATB susțin că permanent trimit echipe în trafic să îi monitorizeze pe şoferi şi vatmani, iar greşelile observate sunt imediat sancţionate, dar, din punct de vedere statistic, cel mult zece şoferi ai regiei rămânând fără permis, pe an, mai ales că poliţiştii îi iartă uneori pe şoferii regiei, ştiind că aceştia riscă pedepse grave. 

Cât timp au permisul suspendat, şoferii şi vatmanii pot fi penalizaţi şi la salariu, aceasta fiind doar una din măsurile disciplinare pe care şefii o pot lua împotriva lor după ce comit astfel de greşeli.

http://www.youtube.com/watch?v=xE9bGCQDSUo