ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O companie românească din Batalionul 202 CBRN, destinat intervenției la dezastre, va fi integrată în Forța de Răspuns a NATO (NRF), scrie România Liberă.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Compania românească nominalizată pentru NATO poate asigura decontaminarea personalului și a tehnicii militare, precum și a terenului afectat de arme CBRN (chimice, biologice, radiologice sau nucleare). Compania poate realiza și cercetarea terenului suspect, pentru a afla dacă este sau nu contaminat.

Cu alte cuvinte, militarii români sunt primii din NATO care ar trebui să intre în zone unde s-a folosit arma nucleară sau chimică.

Forța de Răspuns a NATO (NATO Response Force – NRF), cu un efectiv de 30.000 de oameni, va fi aptă să intervină în zonele de interes ale Alianței Atlantice, chiar și în afara teritoriului național al statelor membre NATO.