ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principele Radu și Principesa Margareta au participat la un eveniment festiv organizat la Academia de Științe a Moldovei din Chișinău, acolo unde fiica Regelui Mihai a fost decorată cu medalia "Dimitrie Cantemir".

Cu această ocazie, Principele Radu a precizat care ar fi, în opinia sa, cele două modalități prin care s-ar putea realiza, imediat, unirea Basarabiei cu Țara.

"Poate că pare o glumă, dar nu e. Vreau să vă propun două modalități de unire imediată — una ar fi să facem repede o autostradă de la București la Chișinău și a doua este să facem ca șinele de cale ferată să aibă aceeași distanță între ele”, a spus reprezentantul Casei Regale a României.

De asemenea, Principele Radu a spus că la Chișinău este "acasă" și în consecință, va reveni mai des."Vom încerca de aici încolo, atât generația noastră, cât și a șasea generație regală, să nu mai venim aici în vizită, să venim aici în mod regulat, acasă, din când în când, pentru a dura proiecte fie de natură instituțională, cum ar fi cele din domeniul sănătății, social, al culturii, cât și cele care privesc sectorul privat, de natură economică, după puterile noastre”, a precizat acesta.

De altfel, "Unire" a fost principala temă a mesajului transmis de Principele Radu și Principesa Margareta: "Familia regală vine să unească, nu să dezbine. Casa Regală, care împlineşte peste trei ani un secol şi jumătate de existenţă, nu a fost niciodată o instituţie politică, ci una istorică, o instituţie a identităţii naţionale, care s-a ocupat de limbă, de oameni şi de pământ”, informează Infoprut.

Principesa Moştenitoare Margareta a României şi Principele Radu se află într-o vizită de trei zile în Republica Moldova.