ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus, Vladimir Putin, a sugerat drept soluție pentru conflictele din estul Ucrainei crearea unei republici autonome, declaraţia fiind făcută în timpul unui interviu pentru televiziunea de stat de la Moscova, iar preşedintele rus a cerut de asemenea liderilor de la Kiev să negocieze cu separatistii şi a anunţat că ar fi convenit cu omologul său Petro Poroşenko un plan pentru estul Ucrainei, însă miliţiile pro-ruse nu lasă garda jos şi continuă pregătirile de luptă, informează Digi24.


Uniunea Europeană îi cere lui Vladimir Putin să se aşeze la masa negocierilor cu Petro Poroşenko pentru a rezolva criza din Ucraina, iar preşedintele Rusiei se arată deschis dialogului, dar pune şi condiţii.


„Guvernul ucrainean trebuie să înceapă imediat discuţii substanţiale, nu doar tehnice, asupra organizării politice a societăţii şi a statalităţii sud-estului Ucrainei, astfel încât interesele oamenilor care trăiesc acolo să fie protejate”, a spus Vladimir Putin, dând de înțeles că şi-ar dori ca regiunile din sud-estul Ucrainei să devină o republică autonomă, aşa cum era şi Crimeea, înainte de a fi anexată de Moscova în luna martie.