ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soluţie inedită pentru şomeri în comuna Cătunele din Gorj, unde primarul îi sprijină pe sătenii dornici să muncească pentru a scăpa de sărăcie.

Cătunele este o comună gorjeană cu 2.500 de locuitori, compusă din şase sate. Majoritatea oamenilor trăiesc din agricultură şi era nevoie de o soluţie inedită pentru şomeri.

În comunism, comuna era renumită pentru legumele produse aici şi pentru minerit. Şomajul este acum însă la cote extrem de ridicate. În aceste condiţii, primarul Florinel Ţuilă s-a gândit la o soluţie inedită pentru şomeri, prin care să ajute sătenii cu poftă şi putere de muncă să înceapă o afacere.

Primăria va achiziţiona din bani proprii 20 de solarii, pe care le va da sătenilor . Pentru a-şi putea vinde legumele, Primăria Cătunele va amenaja o piaţă de desfacere în apropierea oraşului Motru, care are 19.000 de locuitori.
"Va fi un parteneriat între noi, ca primărie, și cetățeni. Cei care vor primi aceste solarii vor trebui să le cultive, să se ocupe de legumicultură și apoi să își vândă legumele. Banii vor fi ai lor. Oamenii din Cătunele nu au locuri de muncă, au nevoie de ajutor și cred că această idee este numai bună"

, spune primarul.