ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principalele surse de protecție pentru români sunt reprezentate de propria persoană, familie și Dumnezeu, se arată într-o cercetare efectuată de INSCOP și citată de Agerpres.

Potrivit demersului, românii se simt protejați de propria persoană (90,7%), de familie (89,3%), de Dumnezeu (83,3%) sau de Biserică (55,9%). Pe ultimele locuri se situează instituțiile statului (19,5%), organizațiile societății civile (16,4%), instituții și organizații internaționale (14,7%), firme private (12,4%), reprezentanții aleși ai populației, precum parlamentari, primari, consilieri (11,6%).

V-ar putea interesa și: Chiar și în vreme de criză, românii nu renunță la FAMILIE pentru bani mai mulți

Dintre temerile românilor, pe primele locuri se detașează starea de sănătate a membrilor familiei (51,8% se tem foarte mult, 29,1% se tem mult de acest lucru), creșterea prețurilor la alimente (50,1% foarte mult, 30,6% mult); creșterea taxelor și impozitelor (50% foarte mult, 29,6% mult); creșterea prețurilor la energie, combustibil, gaz (49,9% foarte mult, 30,7% mult); scăderea veniturilor familiei (46,6% foarte mult, 31,5% mult).

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 7-14 noiembrie. Volumul eșantionului a fost de 1.055 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Chestionarele au fost aplicate în 37 de județe și Municipiul București, într-un total de 80 de localități (orașe mari, orașe medii, orașe mici, comune, sate).