ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți seara,soţia şi fiica șefului aripii militare Hamas, Mohammed Deif, au fost ucise în timpul unui raid aerian israelian în Gaza, ministrul israelian afirmând că acestea au reprezentat o "ţintă legitimă", informează Mediafax.

"Mohammed Deif merită moartea ca (fostul lider al reţelei Al-Qaida Osama) ben Laden, este o ţintă legitimă şi atunci când apare ocazia, aceasta trebuie exploatată pentru a-l lichida", a declarat ministrul de Interne Gideon Saar pentru postul de radio militar.

De partea cealaltă, numărul doi în Biroul Politic al Hamas,Moussa Abu Marzouk, a scris pe facebook că Israelul "caută un pretext pentru a lua la ţintă un oficial de rang înalt al Hamas" dar nu oferă niciun detaliu despre soarta lui Mohammed Deif.

Serviciile de salvare palestiniene au revenit asupra unui bilanţ precedent, care menţiona trei morţi în urma efectuării unui atac asupra unei case din cartierul Sheikh Radwan, în oraşul Gaza, şi au anunţat că victimele sunt o femeie şi o fetiţă în vârstă de doi ani, menționând că alte 45 de persoane au fost rănite în atac.