ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Antrenorul Patrick Mouratoglou a fost audiat joi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, unde este judecat cazul de dopaj al Simonei Halep, și și-ar fi asumat vina pentru faptul că jucătoarea româncă de tenis a ajuns să ia un supliment contaminat cu Roxadustat, notează news.ro, citat de stiripesurse.ro

Potrivit sport.ro, Mouratoglou s-a aflat în interiorul tribunalului doar 23 de minute și nu va ma reveni pentru alte audieri.

Halep nu va face nicio declarație pentru mass-media înainte de sfârșitul audierilor de la TAS.

După audieri, Comisia TAS va delibera și va pregăti hotărârea arbitrală care va conține decizia și motivarea acesteia.

Deocamdată nu se poate da nicio indicație cu privire la data la care va fi pronunțată hotărârea arbitrală finală.

În 2022, la 21 octombrie, sportiva din Constanța anunța că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open.

În 12 septembrie 2023, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP). Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în data de 24 octombrie.