ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


13 sportivi din mai multe țări participă la maratonul de gheață de la Polul Nord. Dincolo de distanța foarte mare pe care trebuie să o parcurgă, ei au de înfruntat și gerul năprasnic: în zonă, temperaturile coboară și până la minus 50 de grade Celsius.  
 
Tiberiu Ușeriu, Andrei Roșu și Vlad Tănase se află pe primele trei locuri în cel mai greu maraton din lume, dupa a doua zi a competiției.

Maratoniștii români au parcurs deja, pe o temperatură care a ajuns și la minus 47 de grade, 152 de kilometri din cei 566 spre Cercul Polar, iar Tiberiu și-a păstrat prima poziție în clasament. Andrei și Vlad îl urmează la scurtă distanță, pe locurile 2 și 3. 
 
După parcurgerea primilor 37 de kilometri din cursa spre Cercul Polar, Ușeriu luase, în prima zi de concurs, un avans de 10 kilometri față de urmăritorii săi. Ceilalți doi români, Andrei Roșu și Vlad Tănase, se aflau și ei printre primii, pe locurile 4 și 5, potrivit digi24.ro.
 
Sportivii noștri luptă pentru o cauză nobilă: proiectul „Pădurea Copiilor”, care promovează plantarea câte unui puiet pentru fiecare nou-născut din România și împădurirea terenurilor degradate din sudul țării.