ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aflat probabil în postul Crăciunului, deși din emisiunea de la Digi 24 în care s-a delectat cu genunchi de porc (VIDEO mai sus) nu prea reiese asta, Vasile Bănescu s-a gândit, posibil, să se smerească și să se pocăiască. Așa se explică strălucitul autoportret pe care și-l face azi pe Facebook și din care redăm mai jos.

Un alt lucru bun care rămâne ca un „doggy-bag” după cina de la Digi 24 cu Ionela Năstase, soția unui progresist de la Europa FM, este că Vasile Bănescu recunoaște public, în premieră mondială, ca are o nevastă, spre disperarea domnișoarelor sau doamnelor de pe Facebook care până acum au dedus altceva din dialogurile nocturne de la ore mici pe care le-au purtat cu purtătorul. Pentru cei care nu ne-au crezut atunci, da, actualul cancelar al Patriarhului, Vasile Bănescu, este căsătorit cu fiica ultimului cancelar al lui Ceaușescu, Silviu Curticeanu.

Dar iată o parte din confesiunea lui publică:

„Diavolul ne joacă pe degete ca pe niște inerte marionete după ce ne seduce cu propria noastră imagine trucată, ahtiată de vizibilitate și slavă deșartă, adică de vidul camuflat în „importanță”. Propulsați de întuneric, ne lansăm orbește în goana după laude, like-uri, onoruri, justificări ale oricărei de noi comise erori sau orori, ale minciunii și mințirii de sine”, a scris acesta.

Foto-capturile de mai jos, cu un alt text vitriolic în care reclamă „goana după like-uri” în timp ce își sponsorizează propria postare și apoi se duce să-și culeagă „laurii” la Premiile „Radar de Media”, sunt sugestive pentru autoportretul pe care și-l face acum:

Momentul de sinceritate macabră este observat și de colegii noștri de la AZNews:

Vasile Bănescu se autodescrie perfect într-o postare pe Facebook

„În ciuda unei păreri superficiale, generalizate, atent întreținute de diavolul însuși”, Bănescu începe prin a arunca o privire ironică asupra a ceea ce el consideră a fi „cele mai rele plăceri și grave păcate”: cele pur spirituale. Într-un act de autoanaliză neașteptat de sincer, el recunoaște plăcerea de a-i devora pe ceilalți prin intrigi și critici, de a se purta despotic chiar și în numele Domnului, și de a corupe și distruge viețile altora.

Citește și: Vasile Bănescu declară război Ortodoxiei. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei atacă credincioșii care au icoane în birouri

Bănescu pare să se autodescrie atunci când vorbește despre „cortegiul răutății”, unde plăcerile puterii și urii sunt în fruntea acțiunii. Cu un umor subtil, el își dezvăluie propriile păcate, identificând mândria ca fiind „viciul originar”, rădăcina tuturor relelor, și ironizând autostrada cu sens unic către celelalte păcate.

Textele citate își găsesc locul în această confesiune autoironică. „Diavolul ne joacă pe degete ca pe niște marionete după ce ne seduce cu propria noastră imagine trucată,” mărturisește Bănescu, sugerând că și el se află în aceeași capcană. Într-o lume propulsată de întuneric, se descrie pe sine și pe alții într-o căutare orbească a laudelor, like-urilor, onorurilor și justificărilor pentru orice eroare sau ororare comisă.

Textul scris de fostul purtător de cuvânt de pe Facebook, Vasile Bănescu, este disponibil la AZNews