ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa lui Gigi Becali a câștigat, în sfârșit, o bătălie cu MApN. După ce i-a luat dreptul de a mai folosi sigla înregistrată de Gigi Becali acum 11 ani, CSA Steaua spera să-i ia FCSB și sigla actuală, utilizată din februarie 2015.

OSIM a înregistrat marca FCSB, contestația formulată de MApN fiind respinsă, potrivit gsp.ro. CSA consideră că marca lui Gigi Becali se confundă atât ca element grafic, cât și ca fonetic sau conceptual cu siglele prezentate de MApN.

CSA Steaua a înregistrat la OSIM denumirile "Steaua București", "Steaua", "Clubul de lângă inimă", "Patron la Steaua" (ultimul este numele unei emisiuni TV în care a fost implicată echipa de baschet).

"Nu există nici un risc de confuzie din punct de vedere conceptual sau fonetic. FCSB nu mi-a scris pe siglă Steaua. Scrie clar FCSB. Nuanțele culorilor sunt diferite. Ce să mai, sunt diferite! Prin urmare mărcile în cauză sunt diferite, neexistând risc de confuzie pentru consumator și nici risc de asociere", a declarat Șefului de la Serviciu Mărci și Indicații Geografice, Mitrița Hahue.

"Ca să se înțeleagă foarte clar. Noi discutăm aici doar despre emblemă. FCSB a înregistrat o marcă total diferită față de cea a celor de la CSA.  FC Steaua București SA a pierdut drepturile exclusive pentru marcă în instanță, nu și palmaresul sau tot ce s-a mai discutat. OSIM a înregistrat marca FCSB, iar deținătorul are drepturi exclusive asupra ei și beneficiază de protecție", a declarat pentru gsp.ro directorul general al OSIM, Andrei Alexandru Ioan.