ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stanoevici nu se mai duce la Londra între 3 şi 6 octombrie a.c., aşa cum anunţase Ministerul Afacerilor Externe în urmă cu o săptămână, pentru că se teme de manifestaâiile de protest ale românilor.

MAE spune că vizita lui Bogdan Stanoevici, care este ministru delegat pentru Românii de pretutindeni, a fost anulată „din motive independente de voinţa domnului ministru. Aceasta urmeazǎ sǎ fie reprogramatǎ".

Anunţul anulării vizitei lui Stanoevici a fost postat pe site-ul Ambasadei României la Londra şi a fost făcut în contextul în care reprezentanții comunității românilor din Marea Britanie au anunțat pe 20 septembrie că au cerut anularea Congresului românilor de pretutindeni.

Europe Students Union (ESU) programase un protest pe 4 octombrie, în fața sediului Institutului Cultural Român, unde Stanoevici urma să stea de vorbă cu reprezentanții comunității și ai presei de limba română din Marea Britanie.

Reprezentantul ESU, Marius Ostafe, a declarat că studenții s-au hotărât să facă un protest împotriva Ambasadei României, a Consulatului şi a Guvernului României.