ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Kiev a anunțat instituirea stării de urgență în regiunile separatiste Donețk și Lugansk, unde insurgenții proruși au declarat că au în plan crearea unui front comun după ce au lansat vineri o nouă ofensivă împotriva trupelor guvernamentale, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

De asemenea, a fost instituită starea de alertă maximă pe întreg teritoriul Ucrainei. Premierul Arseni Iațeniuk a declarat că va conduce o comisie statală de aplicare a stării de urgență care va monitoriza direct situația în zonele de conflict, obiectivul acestei decizii fiind de a asigura coordonarea activităților tuturor organelor puterii pentru a garanta securitatea cetățenilor.

De partea separatiștilor, liderul autoproclamatei republici populare Donețk, Alexandr Zaharcenko, a declarat că această entitate intenționează că creeze împreună cu regiunea separatistă vecină Lugansk un front militar comun împotriva armatei ucrainene.