ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steagul secuiesc al judeţului Harghita, care anterior fusese anulat de o instanţă de judecată, a fost arborat din nou pe sediul prefecturii din Miercurea Ciuc.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Jurnalistul Dan Tanasă notează:
"Atitudinea prefectului județului Harghita în cazul arborării ilegale a steagului secuiesc pe clădirile publice ale statului continuă să stupefieze.

La adăpostul jocurilor politice, al relațiilor, al tupeului și al nesimțirii, prefectul Jean-Adrian Andrei refuză în mod ostentativ și repetat să aplice legea în județul Harghita."

În luna noiembrie a anului 2009, CJ Harghita a adoptat steagul secuiesc ca steag al județului Harghita, printr-o decizie a consilierilor UDMR.

În septembrie 2012, Curtea de Apel Târgu Mureș a anulat definitiv și irevocabil hotărârea CJ Harghita, iar arborarea steagului pe sediul CJ Harghita a devenit ilegală.

În luna aprilie a anului 2013, aceeași instanță a decis că arborarea steagului e discriminatorie la adresa românilor din județ. Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia instanței mureșene în luna octombrie a anului 2014.

Totuşi, steagul secuiesc stă arborat în continuare pe clădirea Prefectui şi CJ Harghita. Prefectul Jean-Adrian Andrei tolerează o situația ilegală, antiromânescă.

La adăpostul bunelor relații pe care le are cu deputatul Mircea Dușa, ministu al Apărării (cunoscut pentru lipsa implicării în problematica românilor din Covasna și Harghita), Andrei tolerează o situație ilegală și refuză să se adreseze instanței pentru a impune domnia legii și respectarea unor sentințe judecătorești.