ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steagul secuiesc arborat pe instituţiile oficiale ale statului român va duce la amenzi mari pentru instituţiile respective, stabileşte o iniţiativă legislativă din Senat.

O propunere legislativă, prin care primăriile oraşelor sau comunelor ce arborează steaguri proprii, al căror model nu este aprobat prin hotărîre de guvern, ar urma să fie sancţionate cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei, a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru Administraţie a Senatului.

Propunerea legislativă, privind stabilirea metodologiei de aprobare, arborare şi folosire a steagurilor unităţilor administrativ-teritoriale, care va fi dezbătură de plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, prevede că unităţile administrativ-teritoriale pot supune aprobării Guvernului steaguri proprii, în baza hotărârii autorităţii deliberative.

Aceasta înseamnă că steagul secuiesc, dacă nu va fi aprobat, ca steag oficial al unei regiuni teritorial-administrative, nu va putea să fie arborat, fără să se primească amendă.

Potrivit proiectului, aprobarea modelului steagurilor unităţilor administrativ-teritoriale se face prin hotărâre a Guvernului, iar culoarea şi însemnele distinctive ale steagurilor nu pot aduce atingere simbolurilor naţionale şi nu pot conţine simboluri naţionale ale altor state.

În proiect se mai arată că pe steaguri pot fi reproduse stemele unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi denumirile acestora, în formatul comună / oraş / municipiu, după caz, judeţul şi România.