ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steaua rămâne aproape sigur, când mai are un pas până la a doua calificare consecutivă în grupele UEFA Champions League, fără încă doi jucători de bază.

Gruparea din Ghencea are şanse mari să se despartă de alţi doi titulari, după ce în această vară au mai plecat Tătăruşanu şi Pintilii, mijlocaşii metodişti de centrul terenul în mandatul lui Laurenţiu Reghecampf. Acum, este vorba despre mijlocaşul de bandă Cristian Tănase şi fundaşul stânga Iasmin Latovlevici.

Tănase nu a jucat în manşa tur cu Ludogorets. Costel Gâlcă a anunţat, la conferinţa de presă oficială dinaintea meciului, că 100% nu va conta pe serviciile decarului, care este accidentat. Aşa a spus anterior şi despre Gardoş, că e accidentat, apoi acesta a plecat la Southhampton, unde a trecut cu brio toate testele, inclusiv cele fizice.

Sunt şanse mari ca Tănase să plece din Ghencea, după un scenariu folosit și cu Chiricheș, și cu Gardoș, ambii transferați în Premier League.

Şi în cazul lui Latovlevici lucrurile par clare. Fundaşul, care a intrat în ultimul an de contract cu Steaua, a fost urmărit din nou de trimişii lui Dinamo Zagreb, din tribună. A jucat bine, dar nu şi-a rupt picioarele.

Scouterii croaţi au fost în tribună şi la meciul cu Pandurii, dar atunci Lato a fost în afara lotului, menajat pentru partida cu Ludogorets. Croaţii au pus ochii pe Latovlevici încă din mai şi au avut mai multe runde de negocieri cu oficialii Stelei. Ultima ofertă - 1 milion de euro, a fost refuzată de Steaua.

Dacă Iasmin are o evoluţie consistentă, cei de la Dinamo Zagreb vor ridica ştacheta la 1,5 milioane de euro. Roş-albaştrii i-ar da drumul jucătorului, pe care oricum l-ar pierde in vara viitoare.

Jurnaliștii croați insistă că Dinamo Zagreb a pierdut calificarea în play-off-ul Champions League, după 1-0 și 0-2 cu Aalborg, din cauza problemelor din apărare, în special pe partea stângă a defensivei. Este imperios necesar ca Dinamo să se întărească în linia de fund, iar Lato e cel mai potrivit.