ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ştefan Moisanu, autorul scrisorii prin care anunţa că "divorţează" de România, a scris pe blogul său că cei peste 200.000 de pelerini de la moaştele Sfintei Parascheva sunt "in marea lor majoritate pensionari, someri, sau alte categorii de asistati social. Munca nu e cel mai bun prieten al lor. Fie considera ca au muncit destul, fie nu le-a placut niciodata. Ce ii uneste insa e dorinta de a le pica bunastarea din cer, la propriu."

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Mai mult, Moisanu spune că "Suntem o tara atat de corupta si pentru ca suntem una majoritar ortodoxa", şi că "baza ortodoxismului este traficul de influenţă".

Iată textul postării

1 milion de zile om

200000 de pelerini au participat la sfanta parascheva la Iasi, timp de 5 zile. Un calcul precis e greu de facut, dar probabil considerand o medie de 3 zile pe om si adaugand si pe cei care sunt din Iasi, ajungem cel putin la 1 milion de zile om depuse in acest demers ortodox. Ce se poate construi in 1 milion de zile-om ? Jumatate din Burj Khalifa a carui constructie a insumat 22 milioane ore-om.

Probabil acum va asteptati sa spun ca daca acesti pelerini ar alege sa nu stea degeaba cu zilele in strada, asteptand sa pupe moastele si sa construiasca ceva, am fi cu totii mult mai castigati. Dar nu ar avea rost.

Vedeti voi, sa nu va imaginati ca 200000 de oameni care alminteri muncesc si-au luat concediu pentru a veni la moaste. Ar insemna ca 5% din angajatii Romaniei au disparut brusc din campul muncii pentru cateva zile, si asta se cunoaste. Acesti oameni sunt in marea lor majoritate pensionari, someri, sau alte categorii de asistati social. Munca nu e cel mai bun prieten al lor. Fie considera ca au muncit destul, fie nu le-a placut niciodata. Ce ii uneste insa e dorinta de a le pica bunastarea din cer, la propriu.

Suntem o tara atat de corupta si pentru ca suntem una majoritar ortodoxa. Baza ortodoxismului este traficul de influenta. Te dai bine pe langa cel de sus, il lingusesti in fiecare zi, ii canti la sarbatori, ii dai spaga, ii faci case si el te ajuta. Si daca vrem salvare, materiala sau spirituala, ne e mai la indemana sa facem antecamera 5 zile la cel de sus decat sa punem mana sa construim ceva.

Adevarata minune pe care ar fi putut sa o faca sfanta zilele acestea era sa ii puna la munca pe acesti pelerini. Cand se va infaptui acest miracol, jur ca devin slujitor al bisericii.

Si pentru cei care vor spune ca mantuirea spirituala e peste orice constructie lumeasca, va raspund de pe acum ca munca si creatia sunt ofrandele cele mai pretuite in orice religie, de orice divinitate. Nu statul in strada degeaba.