ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Azi presa ne anunța despre un caz tragic petrecut ieri la Iurceni, Nisporeni: un bărbat ar fi murit după ce ar fi căzut din copac în grădina casei sale.

Eu aflasem despre asta în după-amiaza zilei de ieri, la zece minute după întâmplarea de la Iurceni: cea care m-a anunțat a fost verișoara mea Valentina Buligă, profesoară la Gimnaziul din Iurceni, care este chiar nevasta bărbatului „căzut din copac”, Ion Buligă, cumnatul meu, fost profesor și el la aceeași instituție de învățământ.

Sosită de la ore, verișoara mea și-a tot căutat bărbatul, de care nu dădea, era de negăsit, telefonul lui fiind pe masă în casă. S-o fi gândit că o fi plecat pe la cineva în mahala. După mai multe minute scurse, a mers în grădină să îngrijească niște rădăcini de flori, iar aici, sub un copac, a dat de bărbatul ei lungit la pământ și fără suflare…

Scara pe care cumnatul meu de la Iurceni Ion Buligă urcase să curățe copacul rămase practic intactă, era doar puțin înclinată, verișoara mea realizând imediat că prăbușirea lui nu avuse loc din cauza scării sau din cauza crengii pe care aceasta era fixată…

Doar Dumnezeu știe cum a decis El să-l coboare pe cumnatul meu Ion Buligă de la Iurceni de pe scara lui în copac… ca să-l urce pe Scara Lui spre Cer!

Inima lui a vrut să se oprească pe-o scară, acolo, în înălțimi: în copac și în Cer, pentru că copacii la Iurceni sunt cât Cerul!

A fost un profesor inimos și onest.

A predat fizica și matematica mulți ani la Iurceni și în satele din împrejurimi după ce a făcut, împreună cu verișoara mea, renumita Facultate de Fizică și Matematică de la Universitatea din Tiraspol, singura instituție de învățământ superior cu predare în limba română care a funcționat în stânga Nistrului până la războiul declanșat de Rusia în 1992, când a fost pusă în situația de a se refugia la Chișinău…

Profesorul Ion Buligă de la Iurceni a fost și a rămas mereu urcând pe scară…

Urcând pe scară pentru a se naște azi în Ceruri!

Drum lin, cumnate profesor, cu toți îngerii aproape!

Dumnezeu să te primească în Împărăția Sa și să te așeze de-a dreapta Sa!

Ștefan Secăreanu, Basarabia