ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul sindromului hemolitic uremic depășește granițele României. Un copil român, de un an și două luni, care stă cu părinții în Italia este suspect de această boală.

Un copil din Italia s-a îmbolnăvit după ce ar fi mâncat brânză de la firma de lactate Brădet din Argeș, după ce părinții acestuia ar fi cumpărat produsul din Florența, informează presa italiană.

Potrivit cotidianului La repubblica, există suspiciunea conform căreia copilul suferă de sindronul hemolitic uremic provocat de bacteria E.coli, cu care ar fi fost contaminat după ce ar fi consumat brânză de la firma din România.

Patronul Lactate Brădet, Marius Badea, a declarat că produsele Brădet au fost restrase de pe piața din Italia încă de acum trei săptămâni și că el crede că în acest caz este vorba despre o speculație.

”Facem export în Italia, informația mea este că copilul nu a murit, este bolnav, în stare stabilă. Noi nu am mai livrat brânză de câteva săptămâni, de când s-a declanșat procedura. Noi am retas produsele noastre de acolo. Este sigur că noi avem analizele și că produsele noastre nu au afectat. Și ultimul rezultat a arătat că copilașii nu s-au îmbolnăvit din cauza brânzei noastre. Analizele arată că nu sunt probleme cu produsele noastre”, a declarat Marius Badea pentru B1 TV.

”Nu au fost probleme în retrageri, firma de acolo le-a retras imediat, le-a distrus, este vorba de toate țările în care am exportat. Analizele au fost făcute de laboratoare competente pentru așa ceva, în Italia, în Germania și România. Rezultatele vor sosi în următoarele zile.  Eu cred că este doar o speculație. De trei săptămnâni nu s-a mai produs nimic. De trei săptămâni nu am mai trimis brânză în Italia”, a mai spus patronul firmei de lactate.

Marius Badea a explicat și cum a aflat de cazul copilului bolnav din Italia.

”M-au sunat cei de la magazin să îmi spună că au retras marfa și că au venit cei de la direcția sanitar-veterinară acolo și le-au spus de cazul repsectiv, nu i-au incriminat”, a povestit patronul Lactate Brădet.