ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția pentru Familie lansa, în primăvara acestui an, programul „50 de propuneri de măsuri în sprijinul familiei”, printre acestea și legalizarea „educației acasă” (home schooling).

Iată că Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au hotărât ca începând anul acesta Sofia, fetița lor, în vârsta de 9 ani, să nu mai urmeze sistemul clasic de învățământ și să intre în sistemul home schooling.

Dana Nălbaru, Dragoș Bucur și Sofia au explicat, pe blogul 4 în Aventură, ce i-a determinat să ia o astfel de decizie:

„Ne-am lovit de prejudecăți și știm că e abia începutul unui lung șir de provocări atât din partea societății, cât și din partea necunoscutului care ne așteaptă. Dar nu ne temem. Suntem împreună toți trei în această decizie și e una asumată.”

Decizia lor a fost luată din dorința ca Sofia să învețe „despre lucrurile care îi plac, fără constrângeri, fără competiții impuse, fără note sau calificative.”

Potențialul Sofiei a fost principalul factor în această hotărâre, precum și faptul că sistemul de învățământ actual este depășit pentru vremurile pe care le trăim.

Dragoș Bucur a povestit, pe blogul familiei, cum acesta a fost cel mai relaxat început de an școlar pentru Sofia:

„În prima zi de ne-școală Sofia a făcut primul curs de scenaristică, a stat 2 ore în fața calculatorului făcând MATEMATICĂ și altă oră jumătate învățând programare pe calculator la cursurile online Khan Academy.”

Sofia a mărturisit că a crezut inițial că este o glumă când părinții au anunțat-o că nu va mai merge la școală. S-a bucurat enorm însă când a auzit că va merge la cursurile care îi plac: karate, robotică, skateboard, dansuri, chineză, engleză, scenaristică, pictură și multe altele.

În prima zi de școală a avut scenaristică, unde a petrecut două ore foarte interesante: „După ce am ajuns acolo au urmat două ore super în care mi-am dezvoltat scenariul (o să fac un super film) și am discutat tot felul de lucruri pentru că sunt curioasă să știu cum să îl scriu. După o zi ÎN CARE M-AM ȘI JUCAT, am făcut o seară de lectură cu vecina mea, Maria, în timpul căreia am povestit despre unele cărți pe care le-am citit."