ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recentele afirmații ale familiei Bucur despre alegerea homeschooling-ului în detrimentul sistemului școlar clasic a născut dezbateri în mass-media, dar și în cele mai întunecate colțuri ale internetului.

În această dezbatere a intrat și fostul ministru al educației, Daniel Funeriu. Într-un dialog cu Teodor Baconschi pe facebook, acesta a afirmat că a-ți educa fiul sau fiica după propriile convingeri este un privilegiu, iar societatea este cea care decide cum trebuie să ne educăm copiii.

Editorial ActiveNews pe tema homeschooling:  Da, eu susțin familia Bucur pentru că nu-și dă copilul pe mâna școlii actuale. Așa ar trebui să facem toți, dacă nu mai vrem o țară de idioți utili

„Nu e vorba despre optimizarea învățării/educării: de ce avem legi naționale/regionale ale educației? Pentru că societățile noastre consideră că învățarea/educarea copilului nu sunt numai la cheremul părinților ci și al societății. Adică se consideră că faptul că ești părinte nu îți dă dreptul (privilegiul) să îți educi copilul cum vrei tu, ci cum vrea societatea”, a scris el, după ce mai înainte decretase că „homeschooling e doar o prostie”.

Editorial Eduard Dumitrache despre homeschooling: 7 dileme despre homeschooling

 

 

Daniel Funeriu este un și un fanatic susținător al vaccinurilor, acesta susținând că oricine poate susține că vaccinurile pot provoca și moartea „ar trebui să fie pedepsit pentru informații false pentru că reprezintă un grad ridicat de risc pentru sănătatea publică”.

Afirmațiile fuseseră făcute în urma dramei bebelușilor din județul Argeș. Ancheta Corpului de Control al Guvernului a relevat faptul că „există posibilitatea ca îmbolnăvirea copiilor ar fi putut contribui un lot de vaccinuri Hexaxim adus din Kazahstan” .

Autorii raportului „nu au fost pedepsiți”, așa cum sugera domnul Funeriu.

Educație prin muzică: Filmul Pui de Cerb (P)