ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu e vorba despre o soluție găsită de polițiști împotriva corupției, ci despre o mașină care chiar curăță banii din circulație.

Este invenția unui timișorean și împiedică răspândirea microbilor care se transmit prin monede și bancnote.

Remi Rădulescu spune că ideea de a curăța banii i-a venit după ce a observat că strănută ori de câte ori îi numără. După un an de proiectare, a creat mașina de spălat bani. O dată așezate bancnotele în aparat, razele ultraviolete distrug toate bacteriile.

„O mașină de spălat bani legală și inovativă. Am conceput acest sistem pentru a elimina bacterii, virusuri și alte microorganisme. Pe o bancnotă de plastic mai nouă sunt în jur de trei mii până la zece mii de microorganisme”, spune Remi Rădulescu, de profesie inginer.

Chiar dacă recompensează o muncă onestă, banii tot murdari sunt. Și punem mâna pe ei nu doar în ziua de salariu, ci ori de câte ori mergem la piață sau plătim o factură cash.

„Pe bancnote și pe monede există mulți microbi care ne pot afecta din punct de vedere dermatologic, digestiv, respirator”, spune Camelia Lombrea, medic, potrivit digi24.ro.

Vânzătorii sunt printre cei mai încântați de ideea inginerului timișorean.

Prototipul a costat 400 de euro și este deja înregistrat, iar dacă va fi produs în serie pentru magazine și bănci ar putea costa chiar mai puțin.