ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Icoana Maicii Domnului de la Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului va fi adusă la București și purtată în pelerinaj la mai multe biserici, a transmis într-un comunicat de presă, marți, Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române.

 Potrivit unui comunicat de presă, "în zilele de 18-21 martie 2016, cu prilejul sărbătorii Duminica Ortodoxiei (prima din postul Sfintelor Paști), cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la biserica Icoanei din București va avea loc a IX-a ediție a manifestării religios-culturale intitulată ,, Icoana- Fereastră spre Dumnezeu”, organizată de Arhiepiscopia Bucureștilor și Protoieria Sector II Capitală în colaborare cu Primăria Sectorului II".

Vineri "Icoana Maicii Domnului de la Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului va fi adusă la București și purtată în pelerinaj la bisericile Sfinții Cosma și Damian de la Spitalul Fundeni, Parc Plumbuita, Sfântul Ioan Moși și Sfântul Pantelimon din Protoieria Sector II Capitală" se mai spune în comunicat.

Credincioșii vor putea să se roage la Icoana Maicii Domnului, care va fi așezată spre închinare la biserica Icoanei din București, vineri la ora 15.00, unde va rămâne până luni, 21 martie 2016, ora 20.00.

 "Sâmbătă, 19 martie 2016, la ora 17.00 va fi oficiată slujba Vecerniei, iar de la ora 18.30 va avea loc procesiunea Lumina Ortodoxiei în jurul parcului Icoanei din apropiere. În timpul procesiunii, peste 100 de preoți și mii de credincioși vor purta lumânări aprinse și vor cânta imne bisericești", mai transmite Patriarhia.

Conform programului, duminică, "după Sfânta Liturghie oficiată la biserica Icoanei, de la ora 13.30, va avea loc procesiunea Icoana - fereastră spre Dumnezeu în jurul parcului Icoanei, la care vor participa peste 100 de preoți și mii de credincioși. Procesiunea se va încheia cu sfințirea icoanelor purtate de credincioși".