ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE ORELE 23.00: După ce forțele polițienești au înconjurat Piața Victoriei cu trupe importante, bucureștenii solidari cu Protestul Fermierilor au ieșit în Piața Constituției. Se claxonează și se strigă: „HOȚII, HOȚII!”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!” și „Jos Guvernul!”. IMAGINI LIVE MAI SUS - a doua și a treia filmare, de la Legitimă Apărare și Starea de Libertate. ORELE 2.00: Se cântă Imnul Golanilor din Piața Universității 1990.

La Constanța, mascații au scos armele la protestatari - primul video de mai sus.. A fost tensiune maximă la protestul transportatorilor din Constanța! Un jandarm SIAS a scos la intimidare arma specială din dotare pentru speria protestatarii pașnici.

Incidentul a avut loc pe varianta Constanței, acolo unde protestatarii au încercat să treacă de barajul poliției. Protestatarii au fost opriți pe variantă dar unii din ei au vrut să spargă barajul poliției pentru a merge spre Portul Constanța, informează ȘtiripeSurse.

Acela a și fost momentul când un „mascat” de la trupele speciale a scos pușca din dotare și a început să o afișeze în fața manifestanților. Ulterior, Jandarmeria a precizat că arma ar fi fost încărcată cu muniție „non-letală”. FOTO:

SITUAȚIA DE LA AFUMAȚI LA ORELE SERII - VIDEO:

ȘTIREA INIȚIALĂ: În contextul în care situația de la București se menține neclară, cu negocieri pe la Guvern și protestatari blocați la intrarea în oraș, Vama Siret e blocată total în acest moment. Potrivit știrilor de la fața locului, se circulă cu dificultate în mai multe puncte din țară, cum ar fi Nădlac, vama Siret și cea de la Albița.

Protestatarii au blocat sâmbătă punctul de trecere de la vama Siret. Oamenii au venit cu tractoarele și le-au parcat astfel încât traficul rutier să fie blocat. Mai multe echipaje de Poliție au venit la fața locului. Peste 200 de vehicule participă la protestul de la Vama Siret.

Probleme similare au fost semnalate la Nădlac și Albița, acolo unde protestatarii s-au strâns în număr mare și nu au mai lăsat pe nimeni să treacă.

Blocaje au fost și în vămile Nădlac, în județul Arad. Acolo s-au adunat circa 60 de utilaje, iar în vama Albița au fost circa 200 de fermieri care au spus că și în cursul zilei de mâine vor reveni și vor bloca inclusiv intersecția de la Crasna, un mod rutier important către vama Albița.

La Craiova, sute de tractoare și camioane au blocat intrarea în oraș și drumurile spre vămile din Calafat și Bechet.

Peste 100 de tiruri și tractoare ale transportatorilor și fermierilor din Tulcea au pornit în marș și în județul Constanța.

În contextul protestelor transportatorilor și ale fermierilor, pe autostrada A6 Balinț-Lugoj, la intrare în municipiul Lugoj, județul Timiș, traficul rutier este blocat pe sensul de coborâre dinspre autostradă către DN6 (Varianta Ocolitoare a Mun. Lugoj), din cauza coloanei de autovehicule ce se deplasează cu viteză redusă pe DN6, anunță Centrul Infotrafic din IGPR, preluat de ȘtiripeSurse.

Transportatorii și fermierii se pregătesc să continue protestele spontane declanșate săptămâna aceasta, sâmbătă fiind a patra zi consecutiv în care își manifestă nemulțumirile. În apropiere de București, coloane de autovehicule de mare tonaj sunt în zona localității Afumați.

În județul Teleorman, șoferii au pornit spre Capitală cu TIR-uri, tractoare dar și cu autovehicule.

În Suceava sunt anunțate proteste pentru azi, iar Jandarmeria a instituit baraje pe drumuri pentru a nu permite intrarea în oraș a utilajelor agricole. Și pe centura Timișoarei se desfășoară un protest.

Avocata Elena Radu comentează știrile ciudate venite de la București:

„Exact ce va spuneam: conform ministrului agriculturii, cica se termina protestul agricultorilor ca va promise 2 lei.
Asa va rezolvati voi problemele reale din agricultura romaneasca? Cu 2 lei pe care vi-i promit astia pe hartie?
Cand interdictiile/restrictiile/”avantajele acordate altora au rămas in legislatie?
Cum se termina protestul, cand voi nici nu ajunsarati toti la el cu revendicarile voastre?
Cine sunt ”negociatorii aia” ai vostri si cu ce revendicari se dusera ei?
Cum mama naiba se face ca la Guvern sunt invitati tot protejatii partidelor de guvernamant ca sa negocieze pentru voi?
Nu va pute nimic?
Ii lasati pe astia sa va ia de prosti si sa va manipuleze dupa cum au chef?”

Totodată, aceasta mai afirmă pe contul ei de Facebook:

„Aud ca se umplu zona Piata Victoriei de jandarmi, nu de protestatari.
Duceti-va si voi in Piata Constitutiei, in fata Parlamentului, ca parlamentul are cea mai mare putere pe legiferare.
Daca tot se agita unii cum sa se foloseasca de protestul vostru in interesul lor politic si in jocurile din interiorul partidului, macar stricati-le jocurile!
Fara violenta!
Daca e fara violenta nu are nimeni niciun temei legal sa intervina.”

Vom reveni cu amănunte

VIDEO mai sus: Marius Cârneală și Monitorul de Suceava

Foto deschidere prima pagină: Arhivă Bucureștiul meu drag 

 

FOTO mai jos, cu fermierii spre Vama Siret: Marius Cârneală