ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Votul pentru adoptarea rezoluției Parlamentului European cu privire la includerea unui „drept la avort” în Carta drepturilor fundamentale a UE ne lămurește definitiv cu privire la „valorile Uniunii Europene”, scrie Asociația Pro Vita București, al cărui comentariu îl redăm mai jos:

În afară de caracterul neobligatoriu (nelegislativ) al acestui text, Parlamentul reușește să ignore, încă o dată, principiul subsidiarității, conform căruia politicile de sănătate sunt de competența fiecărui stat membru.

Rezoluția, inițiată de grupurile de stânga (Socialiștii, Renew, Verzii și The Left) deplânge restricționările „dreptului la avort” în unele țări, printre care și România, și afirmă că lipsa accesului la avort ar fi o lezare a dreptului la demnitate și o lezare a integrității fizice și psihice. Ați citit bine! Avortul, care reprezintă negarea demnității omului nenăscut aflat în burta mamei sale și care e poate cel mai invaziv act inventat de medicină, ar aduce femeii demnitate și integritate, în opinia eurodeputaților!

În plus, membrii Parlamentului European nici măcar nu s-au referit la femei ci la „femei, fete și toate persoanele care pot fi însărcinate” (!).

Rezoluția critică și dreptul medicilor la obiecția de conștiință (refuzul procedurii de avort) și cere Comisiei să se asigure că finanțarea din fonduri europene nu este accesibilă organizațiilor pro-viață, denumite „grupuri care activează împotriva egalității de gen și anti-alegere”. Mulțumim, oricum nu beneficiam de așa ceva nici până acum.

Este imperativ să menționăm că această rezoluție nu are autoritate (nu este obligatorie) însă este o poziționare politică de care se ține seama în Comisia și Consiliul Uniunii Europene.

În contextul viitoarelor alegeri pentru componența legislativului european 2024-2029, e important să cunoașteți cum au votat eurodeputații români această abominație a pustirii care glorifică omorul:

  • Contra: Daniel Buda, Mircea Hava, Traian Băsescu, Cristian Bușoi – PPE;
  • Nu au votat (absenți de la vot – unii din ei aflați în țară pentru lansarea listelor de candidați la alegerile din iunie): Siegfrid Mureșan, Ramona Strugariu, Dan Nica, Rareș Bogdan, Gh. Falcă, Dan Motreanu, Vasile Blaga, Carmen Avram, Cristi Terheș, Tudor Ciuhodaru, Eugen Tomac, Vlad Nistor, Vlad Gheorghe, M.J. Marinescu, Iuliu Winkler, Lorant Vincze, Nicolae Ștefănuță;
  • Pentru: Maria Grapini, Claudiu Manda, Dragoș Benea, Mihai Tudose, Corina Crețu, Rovana Plumb, Victor Negrescu (PSD) – Socialiștii; Dacian Cioloș, Alin Mituța, Dragoș Pâslaru, Dragoș Tudorache (REPER), Vlad Botoș (USR) – RENEW.

Cei de la PSD ar face mai bine să-și asume și în țară această poziție și să ne scutească de spectacolul penibil în care trag pe ei niște ițari și se arată bisericoși la sărbători și în campaniile electorale. De USR/REPER nu mai spunem nimic, măcar ei sunt consecvenți.

Reamintim: nu există un instrument internațional de drepturile omului care să recunoască un „drept fundamental la avort”. Nici Curtea Europeană a Drepturilor Omului nu a inclus niciodată un astfel de „drept fundamental” în interpretările pe care le dă noțiunii de drept la viață privată și de familie.

Controlul pe care radicalii de Stânga îl au asupra Parlamentului European dă tot dreptul (dacă e vorba despre drepturi) euroscepticilor să afirme că Uniunea desprinde competențe care aparțin, prin tratatele de funcționare, statelor membre și încearcă să și le atribuie.