ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat joi că 15 formațiuni politice și șapte independenți și-au depus candidaturile pentru alegerile europarlamentare până în 10 aprilie, când s-a încheiat perioada de înregistrare a candidaturilor.

Biroul Electoral Central a menționat că urmează să se pronunțe privind admiterea sau respingerea candidaturilor depuse, după parcurgerea tuturor etapelor.

„Potrivit Hotărôrii Guvernului n r. 199/2024 privind aprobarea calendarului actiunilor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și la alegerile pentru autoritătile administratiei publice locale din anul 2024, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 29 aprilie 2024”, se arată într-un comunicat al BEC.

Conform documentului citat, aceasta este lista candidaturilor depuse și înregistrate la BEC pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie 2024:

Formațiuni politice

1. Alianța Electorală PSD PNL

2. Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei

3. Alianța România Socialistă

4. Alianța AUR

S. Partidul S.O.S. România

6. Partidul Alternativa Dreaptă

7. Partidul Diaspora Unită

8. Partidul Umanist Social Liberal

9. Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER)

10. Partidul Oamenilor Liberi

11. Uniunea Democrată Maghiară din România

12. Partidul România Mare

13. Partidul Noua Românie

14. Partidul Patrioților

15. Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache

Candidați independenți

1. Jurma Paul-Octavian

2. Pîrvănescu Paula-Marinela

3. Gheorghe Vlad-Dan

4. Mustățea Ilie-Cătălin

5. Ștefănuță Nicolae-Bogdănel

6. Mîndru Petru

7. Șoșoacă Dumitru-Silvestru

În plin scandal cu soția sa, Silvestru Șoșoacă merge independent. Cel mai recent scandal dintre cei doi s-a soldat cu emiterea unui ordin de restricție pentru Silvestru Șoșoacă, ordin care ulterior a fost retras de poliție. 

Silvestru Soșoacă, încă soțul senatoarei Diana Șoșoacă, spune că DGASPC ar trebui să deschidă o anchetă în cazul soției sale. Șoșoacă a acuzat că soțul ei a bătut-o ani de zile și că a terorizat-o, așa că a cerut ca soțul ei să fie monitorizat cu o brățară prin instituirea unui ordin de protecție, potrivit stiripesurse.ro