ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacian Cioloș a infirmat speculațiile privind vânzarea Portului Constanța către olandezii de la DFDS  pentru ca aceștia să voteze favorabil intrarea României în Schengen.

"Nu, nu am de gând să vând nimic, nici portul Constanța și nici altceva. E păcat că unii care cred că lovesc în mine cu astfel de speculații iresponsabile, lovesc de fapt în România și învrăjbesc oamenii.", a scris Cioloș pe contul său de Facebook.

Premierul a adăugat că în acest caz este vorba doar despre niște speculații iresponsabile și regretă faptul că unii oameni se joacă cu astfel de afirmații.

Cioloș mai explică pe rețeaua de socializare că în situația actuală, Romania nu are nevoie de un acord cu FMI, anunță B1 TV.

În continuare, premierul a aținut să lămurească și problema cotei de refugiați impusă României.

”Aș vrea să fie lucrurile clare în ceea ce privește povestea cu refugiații pentru că văd că unele grupări încearcă să tăstălmăcească și să politizeze declarațiile mele de la Cluj. 1. Eu nu am luat NICIO DECIZIE privind acceptarea refugiaților în timpul mandatului. Niciuna.
2. România s-a poziționat de la început împotriva cotelor obligatorii de refugiați și am susținut și eu aceeași linie.
3. În ciuda opoziției unor state membre, la nivel UE s-a luat decizia alocării unui număr de refugiați TUTUROR statelor membre, inclusiv celor care au deja pe teritoriul lor imigranți care au ajuns acolo ilegal, cum este si cazul unor țări vecine, dar nu este cazul României (România a fost ferită până acum de valuri de migranți ilegali).
Aceste acuzații că guvernul aduce islamiști în țară sunt deci nefondate și din păcate speculate politic. Nu doresc să intru în acest joc.”, a mai scris premierul.

Întrebat de un utilizator ”de când vă identificați cu România?”, premierul a precizat că are aspirații legate de acest neam.

 ”În ce sens să mă identific cu România?. Sunt născut și crescut aici, cu aspirații legate de neamul meu, și sunt doar o mică, mică parte, cam a douăzecia milionime din acest popor. Atât. Și mi-e suficient!”, a scris Cioloș.