ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a reacționat  la îndemnul lui Iohannis care a pledat pentru toleranță pe tema interzicerii căsătoriei persoanelor de același sex.

„Sunt un fanatic religios. Eu sunt un om tradiționalist, dacă pentru asta pot fi considerat fanatic religios sunt un fanatic religios. Sunt un creștin-ortodox și eu văd familia formată dintr-un bărbat și o femeie și, când vrea Dumnezeu, și cu copii", a afirmat Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat care este poziția sa în legătură cu căsătoriile dintre persoane de același sex.

El a mai adăugat că, probabil, anul viitor, Constituția ar trebui să fie completată și clarificată, iar definiția căsătoriei va fi un subiect important.

„Modificarea Constituției în mai multe locuri trebuie să se întâmple. Sigur că anul viitor ar trebui să fie anul în care Constituția este completată și clarificată și probabil că atunci și acest subiect va fi un subiect foarte important al dezbaterii. Pe de altă parte, o inițiativă, un demers susținut de milioane de români nu poate să fie tratat cu o asemenea batjocură, indiferent ce poziție ai în statul român sau cu atât mai mult", a declarat Liviu Dragnea.

Un demers civic nu poate fi considerat o cale a fanatismului religios, spun oficialii bisericii, referitor la strângerea celor 3 milioane de semnături pentru interzicerea relațiilor homesexuale.

Președintele Klaus Iohannis a pledat pentru toleranță pe tema interzicerii căsătoriei persoanelor de același sex.

Iohannis a făcut miercuri un apel la toleranță, afirmații care au stârnit un uriaș scandal în mediul online.