ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ședința Camerei Deputaților din 26 martie 2024 

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.20 Ciprian Ciubuc - declarație politică având titlul "O lege adoptată de Parlamentul României, care a schimbat ADN-ul poporului român":

Domnul Lucian Nicolae Bode:

................................................

Continuăm.

Doamna deputat Cristina Camelia Rizea? Nu este.

Domnul deputat Ciprian Ciubuc.

Vă rog.

Domnul Ciprian Ciubuc:

Mulțumesc, domnule președinte.

Declarația mea politică se numește "O lege adoptată de Parlamentul României, care a schimbat ADN-ul poporului român".

Data de 14 mai, ca zi comemorativă a deținuților politici din închisorile comuniste, a fost anulată, prin votul din data de 19 martie 2024, aproape în unanimitate, la Camera Deputaților, prin votarea PL-x 147/2024, respectiv cu 241 de voturi pentru adoptare. Acest proiect legislativ a fost inițiat în scopul instituirii zilei de 14 mai ca Ziua Solidarității și Prieteniei dintre România și Statul Israel și a fost inițiat de doi deputați, domnul Silviu Vexler, președintele Comunității evreiești din România, și Ovidiu Ganț, președintele minorităților germane din România. Acești deputați reprezintă interesele Statului Israel în Parlamentul României. Doar trei deputați au votat împotrivă, printre care subsemnatul, Cristina Dumitrache și Raluca Borta și a fost un vot de abținere din partea deputatului Mihai Lasca.

Data de 14 mai era deja o zi națională comemorativă, în baza dispozițiilor Legii nr. 127/2017, când Parlamentul a instituit o zi a martirilor din închisorile comuniste. Deloc întâmplător, data de 14 mai reprezintă și data fondării Statului Israel, care a apărut în 1948 pe harta lumii. În aceeași zi de 14 mai au fost arestate persoane ce făceau parte din elitele intelectualității românești, simpatizanți sau nu ai legionarilor, precum și membrii ai legionarilor.

În expunerea de motive a proiectului normativ, apare o batjocură la adresa românilor și a înaintașilor noștri, deoarece afirmă în mod utopic faptul că ADN-ul poporului român face parte din ADN-ul poporului evreu. Avem de-a face cu o utopie de neimaginat. Asta ce-o mai însemna, că suntem noi evrei sau că evreii sunt români?

Potrivit legii, ziua de 14 mai va fi Ziua Solidarității și Prieteniei dintre România și Statul Israel și se vor putea organiza la nivel național sau local activități din sfera diplomației publice, culturii și educației, prin care să se ilustreze solidaritatea româno-israeliană. În baza acestei legi, ce este pe masă la promulgare, misiunile diplomatice ale României au obligația de a arbora drapelul României și al Statului Israel.

Consiliul Legislativ a atras atenția, în avizul său pozitiv din 26 februarie 2024, că alegerea zilei de 14 mai nu se justifică, pentru că Statul Român a recunoscut Israelul și a stabilit relații diplomatice cu acesta pe 11 iunie 1948. De altfel, trebuie alese zile cu aceeași semnificație pentru ambele țări. În plus, legea nu este scrisă corect în limba română, a subliniat Consiliul Legislativ.

În opinia mea, stimați colegi, ne aflăm în fața unei situații total batjocoritoare la adresa martirilor noștri din închisorile comuniste, unde majoritatea au trăit torturi și suferințe de neimaginat, în numele propriilor lor credințe și convingeri, prin asocierea total nepotrivită cu o relație de solidaritate cu Statul Israel și în mod complet nepotrivit se asociază două evenimente fără nicio legătură cu manifestări comune ale Statului Român și Statului Israel. Ne dăm singuri măsura propriei noastre lipse de respect pentru adevărații apărători ai valorilor românești din cumplitele închisori comuniste, prin promovarea acestei legi în Parlament. Nu pot fi de acord cu asta sub nicio formă și pe baza niciunui argument.

În această declarație politică, stimați colegi, nu vorbim despre antisemitism, ci vorbim despre demnitate, verticalitate și onoare a poporului român și transmit Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", cât și ambasadorului Statului Israel în România, cât și conducerii sioniste a Statului Israel că România nu este un sat fără câini...

Domnul Lucian Nicolae Bode:

Vă rog să vă apropiați de final.

Domnul Ciprian Ciubuc:

...și nu va tolera insulta adusă la nesfârșit eroilor neamului și istoriei României. Nu voi accepta imixtiunile Statului Israel, prin modificarea Legii educației, în baza căreia elevii noștri să fie obligați să învețe istoria Holocaustului și istoria evreilor, în detrimentul propriei istorii, Istoria românilor.

Informațiile pe care le-am furnizat și le susțin, de asemenea, sunt prezentate de istorici români de elită, precum profesor universitar Gigă Manole, Ion Coja și Corvin Alexandru Lupu.

Și în încheiere vreau să spun răspicat că astăzi poporul român nu solidarizează cu genocidul creat de Statul Israel în Fâșia Gaza!

Mulțumesc frumos.

Deputat neafiliat Ciprian Ciubuc, Circumscripția Brăila.

CDEP.ro