ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Părintele arhimandrit Irineu Dogaru a trecut la cele veșnice.”, a anunțat un coleg preot, sâmbătă, pe internet.

„20 aprilie 2024: Arhimandritul Irineu Dogaru, de la Biserica Palatului Cotroceni, a trecut la cele veșnice în urmă cu puțin timp după lupta cu o boală nemiloasă.
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”
, a scris și un credincios.

Vedeți și Doliu la Mănăstirea Neamț: Arhidiaconul Lavrentie Țurcanu a trecut la Domnul la numai 48 de ani

Pr. Arhim. Irineu Dogaru era din 2009 parohul Bisericii reconstruite a Palatului Cotroceni, fosta biserica a Mănăstirii Cotroceni și apoi biserica Palatului domnesc și regal Cotroceni, ctitorită între anii 1679-1681 de Voievodul Șerban Cantacuzino (1678-1688) și apoi demolată, la ordinul Elenei Ceaușescu, în 1984, când actuala clădire a Președinției României era restaurată pentru a deveni Palatul Copiilor.

Înainte de a primi această misiune din partea Patriarhului Daniel, Pr. Irineu Dogaru, ca preot militar, cu grad de colonel, a fost preot al Serviciului de Protecție și Pază, fiind supranumit „duhovnicul SPP”.

Cancerul a fost dobândit în ultima perioadă. Mai multe reportaje din presa bisericească îl înfățișează la slujire până recent pe preotul Palatului Cotroceni. Avea 62 de ani.

Dumnezeu să-l ierte!

Citiți și Fostul intendent al Patriarhului Teoctist a murit la doar 49 de ani. Părintele Ioachim Enea a fost și jandarm la Patriarhie iar înainte de plecarea grăbită la Domnul era econom al mănăstirii Cernica