ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Odată cu fiecare nou val de infecții în urma vaccinării complete, transmiterea virală încetinește ca urmare a reorientării răspunsului imun. Apariția întârziată a unei tulpini descendente de la Coronavirus capabile să provoace „transinfecții în urma vaccinului” facilitează răspândirea virală prelungită, încurajând astfel formarea imunității înnăscute în rândul persoanelor nevaccinate din țările foarte vaccinate Covid-19.” - scrie Dr. Geert Vanden Bossche, într-o postare recentă pe blogul său, pe care o redăm mai jos:  

„Am explicat pe larg de ce și cum a provocat reorientarea răspunsului imun o întârziere substanțială a momentului pe care l-am estimat inițial pentru evoluția mai multor variante infecțioase de SARS-CoV-2 spre virulență crescută în populațiile puternic vaccinate C-19. Pe măsură ce apar evenimente succesive care determină reorientare imună - tranziția de la anticorpii neutralizanți (Abs) la anticorpi care inhibă infecțiile și apoi la răspunsurile limfocitelor T citotoxice (CTL) care inhibă productivitatea celulară -, transmiterea virală este întârziată, oferind timp suplimentar pentru grupul nevaccinat din populație pentru a-și antrena imunitatea înnăscută mediată de celule (prin reprogramarea epigenetică a celulelor ucigașe naturale, care vizează și elimină eficient celulele gazdă modificate patologic, într-un stadiu incipient al infecției).

Cu toate acestea, cu fiecare eveniment ulterior de reorientare a răspunsului imun, controlul imunitar asupra transmiterii virale slăbește (a se vedea figura atașată mai jos). În consecință, presiunea imună asupra transmisibilității virale este acum în creștere, favorizând propagarea unor variante mai transmisibile și a subvariantelor acestora, manifestate sub forma cvasispeciei JN.1 (https://www.trialsitenews.com/a/jn.1-is-currently-evolving-into-a-quasispecies-within-highly-covid-19-vaccinated-populations-providing-a-fertile-breeding-ground-for-a-new-coronavi-cc01dd95).

În plus, temperaturile mai ridicate vor contribui la creșterea presiunii asupra transmiterii virale, facilitând și mai mult diversificarea cvasispeciei JN.1. Acest lucru va crea o serie mai largă de subvariante, creând terenul fertil pentru o nouă tulpină de coronavirus (CoV) foarte virulentă. Prin urmare, cu certitudine, creșterea temperaturilor în următoarele luni va stimula apariția unei noi variante CoV capabile să provoace forme mai severe de boală la populațiile foarte vaccinate C-19. Prin urmare, contrar așteptărilor că această variantă va apărea în toamnă sau în iarnă, este posibil ca acest fenomen să se dezvolte destul de curând, când temperaturile încep să crească semnificativ!”

Fig.: Un control progresiv întârziat și slăbit al transmiterii virale îmbunătățește antrenarea CMII în rândul celor nevaccinați și promovează selecția unei noi tulpini de CoV foarte virulente la persoanele vaccinate C-19. Acest proces va permite eventuala eliminare a virusului din populație.