ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit lui Adrian Marinescu, director medical în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, actorul Florin Piersic se simte bine, evoluția lui continuă să fie una favorabilă și sunt pași mici în această direcție, dar recuperarea este un proces de durată. 

„Este un pacient vulnerabil, e fragil, are bolile cronice, vorbim de vârstă, de afectarea cardiacă, deci trebuie să fim în permanență atenți, echipa medicală supraveghează și totul trebuie să se întâmple cu o monitorizare mai mult decât bună, în așa fel încât lucrurile să meargă în continuare bine”, a precizat Marinescu.

Marinescu a menționat că marele actor a transmis și un mesaj prin medici.

„Dumnealui chiar transmite un mesaj și, în afară de gândurile bune, spunea așa, că trebuie să mai aveți puțină răbdare, că o să ajungă pe scenă și o să vă spună și lucrurile pe care nu le-a spus până acum. Exact așa mi-a spus. Are același tonus, așa cum știam dintotdeauna, a avut și astăzi. Eu sper să avem vești bune de acum încolo. Sigur că recuperarea e un proces de durată”, a afirmat Marinescu, potrivit stiripesurse.ro.  

Conform lui Marinescu, medicul cardiolog a transmis, după ce l-a consultat pe Florin Piersic, că acesta trebuie monitorizat în continuare.

Infecția nu a fost eliminată total

Întrebat dacă a fost eliminată infecția din organism, Marinescu a răspuns: „Nu aș spune că a fost eliminată. Când spun că e echilibrată, înseamnă că și din punct de vedere clinic și analizele de laborator sunt mult mai bune și că vorbim de un pacient care e echilibrat în acest moment. Sigur că e departe de a fi rezolvarea finală, dar trebuie să fim încrezători, așa cum cred că v-am spus de fiecare dată”.

În ceea ce privește momentul în ar putea fi externat Florin Piersic, medicul a afirmat: „Până la externare, sau mai bine zis dacă externarea presupune evaluare în altă parte, pentru mine este un proces care va fi de durată oricum. Deci nu e important când pleacă de aici, o va face în momentul în care, din punct de vedere ortopedic lucrurile stau bine și mă refer inclusiv la recuperare, iar pașii următori depind mult de evoluția în dinamică. Este și un motiv pentru care echipa monitorizează în așa fel încât să aleagă cea mai bună variantă terapeutică și locul cel mai potrivit”.

Actorul Florin Piersic a fost mutat, joi, din Secția ATI a Spitalului Foișor într-un salon din Compartimentul Septic al unității medicale. În vârstă de 88 de ani, marele actor a fost transferat, joia trecută, la Spitalul Foișor, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecției grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, apoi la Institutul „Matei Balș” din Capitală.