ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nicu Covaci se află sub tratament după ce, la sfârșitul lunii martie, a fost operat pe creier. Phoenix Transsylvania a transmis, întru-un mesaj pe Facebook, că veștile nu sunt bune, dar că medicii încearcă să-l pună pe picioare.

„Oameni buni, ne-au parvenit rezultatele finale și fără echivoc ale analizei situației medicale a lui Nicu. Vom ține sub discreție diagnosticul, însă veștile nu sunt bune. Starea lui Nicu este stabilă, urmeazā cursul tratamentului și este sub cea mai bună îngrijire posibilă! Condiția medicală nu îi permite vizite, inclusiv noi limităm contactul, așa că adresăm rugămintea către presă a nu se insista în sensul acesta! Am promis că vă ținem la curent cu informații veridice și clare și asta vom face!”, se menționează în mesajul publicat pe Facebook de Phoenix Transsylvania.  

Diagnosticul pus de medicii de la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Timișoara, conduși de medicul Horia Pleș, a fost „proces expansiv intracranian”, potrivit evz.ro. Apoi, printr-o intervenție care a durat aproximativ șase ore, a fost extirpată chirurgical o tumoră de pe creier, iar mostre din formațiune au fost trimise la laborator. Analizele vor arăta dacă aceasta este de natură malignă sau benignă. Operația a decurs bine, evoluția stării de sănătate a lui Nicu Covaci fiind bună.

În urmă cu două luni, liderul formației Phoenix a povestit că se simte ca și când ar fi beat tot timpul, numai că el nu consumă alcool, iar medici nu au reușit să-i pună un diagnostic clar. „Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că nu pot spune. Sunt beat de cinci săptămâni, sunt beat tot timpul. Mă concentrez cu greu să îmi fac treaba, mă lupt. Nu sunt beat de la alcool, să fie clar, mă simt ca beat. Nu știu ce am, presupun că s-a întâmplat ceva la creier”, a spus Covaci.