ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazurile de cancer diagnosticate la persoane sub 50 de ani, au crescut, la nivel global, cu 79%, relatează Rador Radio România, citat de stiripesurse.ro.  

În Statele Unite, Societatea Americană de Cancer a raportat că datele demografice ale pacienților cu cancer se deplasează din ce în ce mai mult de la persoanele în vârstă la persoanele de vârstă mijlocie.

În timp ce adulții cu vârsta peste 50 de ani au înregistrat o scădere a incidenței globale a cancerului din 1995 până în 2020, s-a înregistrat o creștere notabilă în cazul persoanelor mai tinere de 50 de ani.

Tipurile de cancer cu debut precoce care provoacă cel mai mare număr de decese și cea mai mare povară la nivel global sunt cancerul de sân; cancerul de trahee, bronhii și plămâni; și cancerul de stomac și colorectal, potrivit unui studiu din 2023 publicat în revista BMJ Oncology.

Unii cercetători indică rata tot mai mare a obezității din ultimele decenii, care este asociată cu riscul de apariție timpurie a cancerului. Schimbarea obiceiurilor alimentare, mai exact creșterea consumului de alimente ultraprocesate, și sedentarismul sunt, de asemenea, asociate cu rate mai mari de cancer. Alții speculează că ar putea fi în joc factori de mediu, cum ar fi substanțele cancerigene eliberate în aer, apă și alimente.

Statisticile surprinzătoare privind creșterea numărului de cazuri de cancer la persoanele tinere ar trebui să fie un apel la acțiune.

Însă ceea ce se omite să se menționeze în revistele sau pe canalele de presă dominante este că, în ultimii trei ani, s-au constatat creșteri semnificative ale ratelor mortalității cauzate de cancer, creșteri care coincid cu lansarea dozelor de vaccin Covid. Active News a prezentat cercetări și opinii ale mai multor oameni de știință care atrag atenția cu privire la aceste creșteri neobișnuite și denunță lipsa de implicare și de transparență din partea experților și a autorităților, precum și lipsa interesului de a se efectua urgent mai multe investigații. Dimpotrivă, presa și așa-zișii experți, mituiți de Big Pharma, fac tot posibilul să suprime informațiile despre riscurile asociate vaccinurilor experimentale ARNm.

Mai jos prezentăm doar o mică selecție de trimiteri pe Activenews, către cercetări recente și cu ceea ce spun mai mulți oameni de știință, inclusiv oncologi: