ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Ne-a mai murit un coleg. Dan Medișanu, fost jurnalist la Evenimentul Zilei din perioada anilor 90. Avea 59 de ani și l-a răpus un cancer, una din bolile care ne ating pe noi, jurnaliști. Cancer sau infarct. A murit într-un spital din Londra.”, anunță jurnalista Simona Ionescu, redactor șef la EvZ, care mai informează:

„Vestea a fost făcută publică de ziarista Alice Năstase Buciuța, care a scris pe contul ei:

”Într-una dintre primele vizite pe care i le-am făcut lui Dan Medișanu la spital, aici, la Londra, probabil pe 15 sau 16 octombrie, am vrut să îi duc trandafirii aceștia din poză, dar nu m-au lăsat să intru cu ei în rezerva de la terapie intensivă unde era conectat la perfuzii.

Dar i-am spus că i-am adus flori, i le-am descris, iar el s-a bucurat rugându-mă să le iau acasă și să aprind lângă ele o lumânare pentru părinții lui, Gavrilă și Ana. Mi-am notat numele lor, ca să îi pomenesc cum se cuvine.

Așa am făcut, iar peste câteva zile am pus florile pe masa din grădină. Mi se păreau cumplit de triste și le-am exilat afară unde, însă, nu s-au mai ofilit. Așa arată și azi, parcă abia culese.

Azi, în ziua în care Dan s-a reîntâlnit cu părinții lui. Probabil că abia de mâine vor începe să se ofilească. Ultimul lucru pe care mi l-a spus Dan a fost "Te iubesc”. "Și eu te iubesc”, i-am răspuns.

Dan Medișanu. 19 Ianuarie 1964 - 2 noiembrie 2023”, a scris Alice.

Dumnezeu să te odihnească, Dan Medișanu!”

În ultimii doi ani Dan Medișanu, care devenise ghid turistic pentru o agenție de profil, a slăbit enorm. Iată-l la doza 3 de vaccin și după:

Pe 19 octombrie, aceeași ziaristă din Londra, Alice Năstase Buciuța, scria: „Nu am pus, cred, niciodată, postări în care să cer ajutorul în felul acesta, dar acum sunt în stare să cerșesc toate dârele de lumină din univers. Prietenul meu de o viață, al meu și al Simonei mele, e în stare gravă la un spital din Londra. Dan Medisanu are nevoie de toate rugăciunile noastre ca să treacă cu bine peste încercarea asta. Și eu am nevoie, ca să nu mă prăbușesc între drumuri, ploi și neînțelesuri. Am încredere nestrămutată că veți trimite cele mai bune și curate gânduri. Vă mulțumesc.”