ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tariful de distribuție ar fi trebuit redus, astfel încât consumatorul să plătească mai puțin, arată un raport publicat de Curtea de Conturi, care arată că nu au fost respectate contractele de privatizare pentru Distrigaz Nord și Distrigaz Sud, informează B1 TV.

Potrivit contractului de privatizare, în perioada 2005 - 2008, trebuia să se aplice o reducere de 15% a tarifului de distribuție a gazelor naturale care s-ar fi văzut în factura plătită de consumator.  

Distrigaz Nord și Distrigaz Sud au fost cumpărate în anul 2004 de către E.ON și GDF Suez. Potrivit Curtii de Conturi, Ministerul Energiei nu a urmărit aplicarea prevederilor care prevăd ieftinirea gazelor.

”Nu s-a aplicat o clauză care cerea aplicarea, pentru prima perioadă de reglementare, a unei reduceri de 15% asupra tarifului de distribuție a gazelor naturale stabilit de Autoritatea de Reglementare (abatere identificată în cazul Contractului nr. 6/2004 privind privatizarea SC Distrigaz Sud SA București și a Contractului nr. 7/2004 privind privatizarea SC Distrigaz Nord S.A. Târgu-Mureș)”, se arată în raport.