ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marșul pentru viață în România și Republica Moldova are loc în principal în data de 30 martie, dar unii organizatori locali au decis să îl desfășoare într-o zi mai apropiată de sărbătoarea Bunei Vestiri. Astfel că, în localități din județele Bacău, Maramureș, Suceava, Bihor, Prahova, marșul are loc în weekendul 23-24 martie 2024, potrivit stiripentruviata.ro. La Cluj, marșul are loc pe data de 30 martie.

Județul Bacău
Bacău, duminică, 24 martie, cu începere de la ora 16:00, pe două trasee Biserica „Sf. Dumitru” Narcisa – Stadion – Piața Tricolorului sau Biserica Lazaret – Parcul Catedralei – Piața Tricolorului. La punctul terminus are loc un concert pro-viață.
Buhuși, duminică, 24 martie, de la ora 12:00, pe traseul Biserica „Sfânta Înviere” – Centru – Bulevardul Republicii – Casa de Cultură „Elisabeta Bostan” (unde va avea loc un spectacol al Ansamblului Tămășanca)
 
Județul Maramureș
Baia Mare, sâmbătă, 23 martie, cu începere de la ora 15:00, pe traseul Piața Revoluției – Bd Regele Mihai I – Bd Unirii – Catedrala Episcopală „Sf. Treime” (unde va fi o rugăciune și scurte discursuri)
Satu Mare, sâmbătă, 23 martie
Sighetu Marmației, sâmbătă, 23 martie
Vișeu de Sus, luni, 25 martie

Județul Suceava
Suceava, duminică, 24 martie, de la ora 16:00, pe un traseu care pornește de la Biserica „Sf. Dumitru” și se încheie pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor (unde vor fi discursuri și ateliere pentru copii).
Rădăuți, duminică, 24 martie, de la ora 16:00, pe traseul Biserica „Sf. Ilie” – Piața Mică – Str. Mihai Viteazu – Calea Bucovinei – Spital, Liceul „Eudoxiu Hurmuzachi”, Primărie, Catedrală, Statuie
Fălticeni, duminică, 24 martie, de la ora 16:00, pe traseul Biserica „Sf. Ilie” – Spitalul Municipal – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Catedrala „Învierea Domnului” – Biserica „Sf. Ilie”
Câmpulung Moldovenesc, duminică, 24 martie
Vatra Dornei, duminică, 24 martie

Județul Prahova
Ploiești 
Duminică, 24 martie 2024, Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință” organizează în municipiul Ploiesti ,,Marșul pentru Viață”, manifestația ce are în acest an tema „CONSTRUIM ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ!”
Evenimentul va începe de la ora 12:30, cu plecare în marș de la Biserica ,,Buna-Vestire” din strada Plevnei, nr. 2, Ploiești.
Traseul marsului: Biserica „Buna-Vestire”, str. Plevnei - Biserica „Sfantul Antonie cel Mare”, str. Stefan cel Mare - Casa Căsătoriilor, B-ul Independentei - Centru - Statuia Mihai Viteazul, unde se va ține și un moment artistic - Biserica Sfantul Vasile (încheierea marșului).

Județul Bihor - Oradea

Sute de oameni, printre care părinți și copii, preoți ori alți reprezentanți ai cultelor religioase, au participat sâmbătă la protestul „Marșul pentru Viață”, potrivit stiripesurse.ro

Participanții s-au adunat în jurul orei 11:00 pe platoul din Piața Unirii, din Oradea, unii dintre ei cu bannere sau pancarte pe care erau scrise mesaje precum: „Viața începe la concepție. Primul drept al omului este dreptul la viață”, „Sunt un copil, nu o alegere!”, „Ne rugăm pentru încetarea avorturilor”, „Există iertare și vindecare după avort”, potrivit eBihoreanul.ro.

Printre cei prezenți s-au numărat și reprezentanți ai cultelor creștine, în frunte cu episcopul ortodox Sofronie Drincec și cu episcopul greco-catolic Virgil Bercea, precizează sursa citată.

Momente muzicale, prezentate de copii

Discursurile pro-viață au fost intercalate cu momente muzicale, prezentate de grupuri de copii, grupuri religioase și de o tânără cântăreață populară, care a interpretat un cântec despre mame.

Marșul ce a urmat a fost însoțit de muzică de fanfară. Alaiul a pornit din Piața Unirii, a traversat Podul Ladislau și apoi pietonala Republicii, pentru a ajunge, în final, pe platoul centrului comercial Crișul.

Și în acest an, evenimentul a fost organizat de Asociația „Părinți pentru Ora de Religie”, filiala Bihor, alături de diverse organizații ce aparțin de cultele creștine din județ.

Marșul pentru viață la Cluj

La Cluj-Napoca, evenimentul organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a ajuns anul acesta la cea de-a 14-a ediție și va avea loc pe 30 martie, între orele 12-15 în Piața „Avram Iancu”, pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane „Adormirea Maicii Domnului”, potrivit radiorenasterea.ro

14 organizații s-au reunit pentru organizarea marșului din acest an de la Cluj: Parohia Sfântul Apostol și Evanghelist „Ioan” Cluj-Napoca, Platforma Civică „Împreună” – filiala Cluj, ASCOR Cluj, ATCOR Cluj, Liga Studenților din Cluj, Asociația „NeamUnit” Cluj, Asociația „Mama și Copilul”, Asociația Română „Focul Viu”, Asociația „Societatea Femeilor Ortodoxe” Cluj, Organizația Creștină „Agape”, Asociația Ortodoxă Social-Misionar-Culturală pentru Rromi „Sfântul Moise Arapul”, Asociația „Prietenii Bisericii Studenților”, Asociația „Oastea Domnului” Cluj-Napoca, Asociația „Ruga” și Asociația Filantropică „Sfântul Onufrie”.