ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parcul IOR din Sectorul 3 al Capitalei a devenit scena unei investigații polițienești după ce un apel la numărul de urgență 112 a anunțat descoperirea unui cadavru, relatează aznews.ro. Poliția Capitalei, prin agenții de la Secția 12, a intervenit prompt la locul indicat.

Conform declarațiilor oficiale, la sosirea forțelor de ordine, împreună cu un echipaj de prim-ajutor, a fost confirmat decesul unui bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani. Cazul a stârnit imediat interesul și preocuparea autorităților, dat fiind locul public în care corpul a fost găsit.

Polițiștii din cadrul Serviciului Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au preluat investigația pentru a clarifica circumstanțele misterioase ale acestui tragic eveniment. Primele indicii nu sugerează cauza morții, motiv pentru care trupul neînsuflețit a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. Acest pas este crucial pentru a determina atât cauza exactă a decesului, cât și pentru a identifica posibilele semne de violență.

Zona din jurul locului unde a fost găsit cadavrul a fost securizată de poliție, iar accesul publicului este restricționat pentru a permite desfășurarea anchetei.

A fost făcută publică identitatea bărbatului – acesta s-ar fi sinucis dar ancheta Poliției, care nu a văzut semne vizibile ale cauzei, va determina exact motivul decesului, după analiza anatomopatologică.

Potrivit informațiilor apărute ulterior, bărbatul, al cărei cadavru a fost descoperit în Parcul IOR, se numește Ion Florea, cunoscut ca Jean sau „șoferul câinilor” (FOTO mai sus). Cu puțin timp în urmă, reprezentanții asociației Kola Kariola, un ONG care militează pentru drepturile animalelor, au publicat pe pagina lor de Facebook un mesaj prin care anunță decesul bărbatului.

„El a fost Ion Florea Jean, Jean al nostru sau șoferul câinilor! 7 ani ne-a fost coleg, prieten, frate, nicidecum un simplu angajat. Trecea printr-o perioadă grea și am încercat în ultimele luni să-i fim cât se poate de aproape. Jean a ales altceva, ce nu ne-am fi închipuit vreodată. A ales să plece definitiv din această lume, chiar din locul unde își plimba câinii, pe Insula Câinilor din Parcul IOR. Jeane, iartă-ne pe toți, iartă-mă pe mine pentru că poate nu am făcut chiar tot ce trebuia, dar știi bine de acolo de unde ești că te-am respectat și iubit ca pe un frate!

Ne-ai terminat, Jeane! Pentru tot binele pe care l-ai făcut animalelor, sper totuși ca Dumnezeu să te trimită în Rai, chiar dacă tu ai ales altceva legat de viața ta.
Luăm o pauză pentru că trebuie să ne ocupăm de înmormântare așa cum se cuvine și așa cum merită!”, au scris reprezentanții Kora Kariola. 

Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

De asemenea, vineri, 12 aprilie, în jurul orei 16:45, polițiștii Secției 4 Timișoara au fost alertați că, într-o societate comercială dintr-un complex comercial din Timișoara, unui tânăr în vârstă de 23 de ani i s-ar fi făcut rău în incinta unui salon de tatuaje, potrivit realitatea.net

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă. Cauza ar fi fost un infarct.

Deși tânărului i-au fost aplicate manevre de resuscitare, din păcate medicul de la ambulanță sosit la fața locului a declarat decesul acestuia.

Potrivit surselor Tion, incidentul s-a petrecut la Timișoara International Tattoo Convention.

Conform procedurii, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Dorim să vă anunțăm că evenimentele programate pentru ziua de vineri se amână pe mâine din cauza unui incident neprevazut independent de voința noastră. Publicul este așteptat începând cu sâmbătă 13 aprilie, ora 11. Mulțumim”, au transmis reprezentanții Timisoara International Tattoo Convention.