ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pagina de Facebook Moarte subită a semnalat mai multe cazuri de morți subite în rândul unor persoane tinere din România, decese survenite în decurs de doar câteva zile. Dumnezeu să-i ierte! Le redăm și noi mai jos:

Pe 4 aprilie 2024, a fost anunțată moartea subită a tânărului Bogdan Stanciu (FOTO mai sus), de 35 de ani, tânăr român stabilit în Marea Britanie, decedat zilele trecute în urma unui infarct.

O prietenă a tânărului a facut anunțul pe Facebook:

„Va rugam opriti donatiile! 
S-au strans banii pentru repatriere! 
Bogdan Stanciu va ajunge in Romania!
Va multumim tuturor!
V-ati mobilizat extraordinar! 
Dragi prieteni și cunoscuți,
Cu inima îndurerată, vă scriu astăzi pentru a cere ajutorul vostru într-o situație extrem de dificilă. Un prieten drag din copilărie, Bogdan Stanciu, în vârstă de doar 35 de ani, a suferit recent un infarct în UK și, din nefericire, a pierdut lupta pentru viață.
Acum, familia sa și noi, cei apropiați, suntem în fața unei provocări financiare imense pentru a repatria trupul neînsuflețit în România și pentru a-l înmormânta aici, acasă, în mijlocul celor dragi. Chiar și cu economiile și resursele pe care le avem, costurile asociate cu acest proces sunt coplesitoare.
Așadar, vă rugăm cu toată sinceritatea și umilința să ne oferiți sprijinul vostru în această perioadă grea. Orice contribuție, fie ea mare sau mică, este de neprețuit și ne va ajuta să ne onorăm prietenul într-un mod potrivit și să-i oferim familia suportul de care au nevoie în aceste momente dificile.
Pentru cei care doresc să ofere un ajutor financiar, este un cont dedicat pentru donații (Anca este sora lui Bogdan) iar detaliile sunt următoarele:
REVOLUT: 
GB49 REVO 0099 7073 7504 28
Telefon: +447494627556
În plus, dacă nu sunteți în măsură să contribuiți financiar, vă rugăm să ne ajutați distribuind această solicitare către alte persoane care ar putea dori să ofere sprijin.
Împreună, putem face o diferență în această situație tragică și putem oferi prietenului nostru un ultim omagiu demn de amintirea sa.
Vă mulțumim din suflet pentru orice ajutor și gânduri bune pe care le puteți oferi în aceste momente dificile.
Va multumesc!”

Tot pe 4 aprilie a fost anunțat decesul Steluței Nedelcu, de 57 de ani, moașă la Maternitatea din Ploiești. Ea a murit subit în cursul nopții de miercuri spre joi, săptămâna trecută. Miercuri a fost la muncă, joi a fost găsită fără viață…
 

O moașă a Maternității Ploiești a murit, iar colectivul deplânge pierderea ei, relatează ziarulincomod.ro.   

„Steluța Nedelcu, în vârstă de 57 de ani, era moașă a Maternității Ploiești de 39 de ani. Încă de la 18 ani, femeia a lucrat doar în sala de nașteri, iar colegii spun că a adus pe lume peste 15.000 de nou-născuți.

O persoană deosebită, așa o caracterizează colegii, care spun că niciodată n-au avut vreun conflict cu aceasta și că inspira liniște oricărei persoane cu care stătea de vorbă.

Zile și nopți, timp de 39 de ani, Steluța a adus pe lume copii și toate mămicile care nășteau ajutate de aceasta spuneau cât de mult le-a calmat prezența Steluței în sală.

Miercuri a fost ultima zi de lucru a Steluței Nedelcu, când a ajutat la nașterea a doi copii. Apoi a mers acasă, iar joi a fost găsită decedată.

Întreg colectivul Maternității Ploiești regretă profund pierderea ei.
Condoleanțe apropiaților și familiei!” - au anunțat colegii ei.

De asemenea, pe 5 aprilie, s-a anunțat decesul medicului Robertino Răilean, de 58 de ani, medic șef al secției ATI a spitalului din Mediaș. Acesta a suferit un infarct acasă.
 

Medicul Robertino Răilean, șeful secției de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Municipal Mediaș, s-a stins din viață vineri, a anunțat turnulsfatului.ro. Acesta a suferit un stop cardiorespirator la domiciliu, iar încercările de resuscitare au eșuat.

Robertino Răilean avea 58 ani, iar timp de aproape trei decenii a activat în cadrul Spitalului Municipal Mediaș.

„Întreg colectivul Spitalului Municipal Mediaș își manifestă regretul față de această dispariție fulgerătoare și este alături de familia îndoliată. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este mesajul transmis de către reprezentanții spitalului.

Decesul subit al unui alt medic a fost anunțat pe 31 martie: Adriana Teșcan, de 57 de ani, medic de familie din județul Dolj, s-a stins în urma unui accident vascular cerebral hemoragic.

Tristul anunț a fost făcut pe Facebook de o prietenă de-a sa:

„De azi, prietena mea cea mai bună, ca și o soră, de mai bine de 30 de ani, Adriana Tescan, medic generalist în Dolj, 57 de ani, a plecat la îngeri… Un om cu suflet minunat, devotată prietenilor și pacienților săi, a fost luat dintre noi atât de repede, în plină sănătate… Ne întâlneam cu mare bucurie, fără excepție, de cate ori veneam in România, vorbeam la telefon, a fost prezentă la toate evenimentele importante din viața noastră… am petrecut clipe minunate, amintiri de neuitat… Nu ne imaginăm viața fără ea, fără sfaturile și încurajările ei, fără spiritul ei vesel și optimist. Suntem devastați de pierderea ei. Dumnezeu să te odihnească în pace, scumpa noastră, Adriana! Nici nu știi cât ne vei lipsi ...
Condoleanțe familiei!”

De asemenea, pe 2 aprilie, s-a anunțat decesul lui Sorinel Boza, de 54 de ani, fost manager al Complexului Energetic Oltenia între 2016-2020, membru PMP. 

Nu se cunoaște exact cauza morții, dar în urmă cu aproximativ doi ani fusese operat pentru o tumoare cerebrală (unele surse spun că a mai fost operat o dată, relativ recent).
 

„O informație a cutremurat Complexul Energetic Oltenia, în această dmineață! Sorinel Boza, fostul președinte al Directoratului CEO, a decedat la vârsta de 54 de ani. Boza avea, de ceva vreme, probleme de sănătate, în urma unei boli grave. Fostul șef al CEO a avut o tumoră la cap, dar fusese operat, iar starea sa de sănătate părea că s-ar fi îmbunătățit. Sorin Boza a fost operat, relativ recent, pentru a doua oară, însă medicii au transmis familiei să-l ia acasă pentru că șansele sale sunt destul de reduse. Fostul director al CEO își păstrase mulți prieteni la Gorj cu care ținuse legătura, după ce a fost îndepărtat de la conducerea companiei. Chiar zilele trecute a discutat cu un apropiat al său și a confirmat că era la spital. În această dimineață, la ora 6,14, Sorinel Boza s-a stins din viață, acasă, la Medgidia!” - scrie gorjonline.ro 

Pe 1 aprilie a fost transmisă știrea tristă despre decesul Elenei Hurbean, de 57 de ani, economistă, director al Băncii Cooperatiste Antic din Bistrița. S-a stins „după o grea suferință”.

„Cu neasemuită durere, anunțăm trecerea în veșnicie a celei care a fost ec. ELENA HURBEAN, iubitoare soție și mamă, soră și mătușă, la numai 57 de ani, după o grea suferință.
Ceremoniile funerare vor avea loc după următorul program: Priveghiul – joi, 4 aprilie, ora 19.30, iar slujba de înmormântare, vineri, 5 aprilie, ora 12.00, la Capela Cimitirului evanghelic (lângă Domus).
Odihnește-te în pace!” - a transmis familia, potrivit rasunetul.ro.

Dumnezeu să-i ierte!