ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sistemul de învățământ românesc traversează o perioadă extrem de dificilă, iar cazurile în care cadrele didactice au un comportament violent față de copii sunt în creștere.

Un nou caz revoltător a apărut în județul Neamț, la școala "Carmen Sylva" din comuna Horia, în apropiere de Roman, acolo unde o învățătoare a fost înregistrată în timp ce țipa îngrozitor la copiii de clasa întâi, îi jignea și chiar îi amenința că îi omoară, anunță Știrileprotv.ro.

Totul a ieșit la iveală după ce o fetiță le-a povestit părinților coșmarul pe care îl trăiește zilnic la școală, nemaiavând curajul să calce în clasa de curs. Mama elevei i-a pus în ghiozdan un reportofon și așa scenele îngrozitoare au putut fi ascultate.

"Copilul ne-a zis că se țipă în clasă și este gălăgie tot timpul. De doi ani tragem semnale și nimeni nu ne ascultă. Un copil nu poate trăi așa și să învețe ceva.", a spus tatăl fetei.

În schimb, învățătoarea, care a avut de-a lungul carierei cel puțin 7-8 generații de copii pe mână, susține că e victima unei înscenări, dar este cercetată acum disciplinar de inspectoratul școlar.

Însă, înregistrarea arată cu totul altceva și o prezintă pe învățătoare cum urlă la copii și le vorbește revoltător celor mici:

"Jos, jos! Mai taci odată că te ia mama dracului! Tu n-ai auzit ce-am pus eu? Tu faci aici ce zic eu!"

"Dacă nu ai răbdare, vin la tine și te strâng de gât, acuma, că nu mai pot!"

"Faci ce zic eu, că nici eu nu fac ce vreau eu, că dacă aș face ce vreau eu, ori te-aș omorî pe tine, ori n-aș mai veni în clasa asta. Dar nu fac ce vreau eu. Fac ce trebuie, că am un serviciu, vin la serviciu..."

"Băi, sunteți proști cu "P" mare! Pe primul rând trebuia să scrieți "MA-MA"

"Jumătate de clasă nu-i atentă la mine, da' duceți-vă naibii! Băi, în timp ce vorbesc urât, taci!"

"Ridici capul așa, la mine la tablă!"

"Taci odată! Și tu la fel! Ești papagal? Știi că păsările papagal repetă după oameni?"

Reprezentatii Inspectoratului Scolar Neamt au ascultat si ei inregistrarile:

"S-a întrunit consiliul administrativ al unității școlare care a hotărât instituirea unei anchete discipilinare în cadrul unității pentru cazul profesoarei care a agresat elevii. Fără discuție nu putem încuraja asemenea stări", a spus Viorel Stan, inspector școlar general ISJ Neamț.

Ramona Munteanu, directoarea școlii: "Acum au început procedurile pentru a vedea ce s-a întâmplat de fapt. Este prima plângere pe care o avem împotriva dumneaei.
Reporter: Dumneaei ce-a spus, vis-a-vis de înregistrări?
Ramona Munteanu, directoarea școlii: Doamna spune că nu e vocea dumneaei și că înregistrările sunt trucate, aranjate."