ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Instituită prin decizia Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite din 15 mai 1993, Ziua internațională a familiei își are corespondentul în România în Ziua Națională a Familiei, instituită la inițiativa Institutului Român pentru Drepturile Omului și a Patriarhiei Române, informează Basilica.

Biserica Ortodoxă Română sărbătorește Ziua Națională a Familiei în Duminica cea mai apropiată de 15 mai, ca fiind Duminica familiei creștine.

Căsătoria este cea mai veche instituției de drept divin, binecuvântată de Dumnezeu în Rai, odată cu crearea primilor oameni.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel spunea în 2021 că familia creștină este ocrotită de Sfântul Apostol Andronic și de Iunia, soția sa, pomeniți în data de 17 mai.

Învățătura Bisericii cu privire la familie se concentrează pe importanța spirituală a acestei instituții și pe explicarea rolului ei în societate și în istoria mântuirii, mai

Sfinții Părinți atestă importanța familiei creștine, pe care Sfântul Ioan Gură de Aur o descrie ca fiind „o mică Biserică”. Tot acesta evidențiază faptul că în familia în care bărbatul, femeia și copilul merg pe drumul virtuții, acolo locuiește și Hristos.

Tema de anul acesta a Zilei internaționale a familiei este „Familia și schimbările climatice”, subiect care își dorește să atragă atenția asupra impactului negativ asupra familiilor pe care poluarea și condițiile meteo extreme cauzate de aceasta îl provoacă.