ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A fost alcătuit Imnul Anului Omagial 2024 al Sfinților Doctori fără de arginți, o compoziție a Părintelui Cristian Alexandru, membru al Grupului Psaltic Tronos condus de Părintele Arhidiacon Mihail Bucă, și preot la Biserica „Sfântul Dumitru” din localitatea Afumați (VIDEO mai sus).

Același talentat părinte este și autorul Imnului Rugăciunii Isihaste, a Imnului Psalților, lansat anul trecut, a Colindului tatălui și a Colindului celor adormiți, a colindului Într-o noapte minunată sau a altor piese valoroase pe versuri ale martirilor și mărturisitorilor din închisori. 

2024 a fost proclamat drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți luni în Catedrala Patriarhală, după cum a anunțat azi ActiveNews.

Ceremonia, condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a avut loc după Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum, luni, 1 ianuarie, moment când Imnul Anului a fost intonat în premieră de Părintele Mihail Bucă și alți psalți ai Catedralei, între care și autorul acestuia, după cum puteți audia în secvența VIDEO de aici: