ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru francez al Culturii și om de televiziune Frédéric Mitterrand a decedat joi, la Paris, la vârsta de 76 de ani, după o luptă de "mai multe luni cu un cancer agresiv", a anunțat familia sa, potrivit Știripesurse.

Nepot al fostului președinte francez François Mitterrand, ministru în mandatul lui Nicolas Sarkozy, Frédéric Mitterrand, o personalitate deosebită, un mare cinefil, a anunțat în aprilie 2023 că este "bolnav", fără să dea detalii, conform Agerpres.

"Moartea lui Frédéric Mitterrand mă bulversează. O prietenie de peste 60 de ani ne-a legat cu o afecțiune de neatins. De-a lungul vieții a slujit artele cu pasiune, erudiție și dragoste. Loialitatea noastră comună față de François Mitterrand ne-a unit profund", a reacționat fostul ministru socialist al Culturii Jack Lang pe platforma X (ex-Twitter).

Născut la 21 august 1947 în frumoasele cartiere ale Parisului, Frédéric Mitterrand și-a făcut un nume datorită micului ecran.

"Etoiles et toiles" este numele primei sale emisiuni pe care a prezentat-o la televiziune din 1981. În pofida numelui său, el refuză să calce pe urmele unui unchi pe care îl admira. În iunie 1993, s-a alăturat Mișcării radicalilor de stânga (MRG). În mai 1995, l-a susținut pe Jacques Chirac, candidatul dreptei la președinție.