ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat candidații pentru alegerile europarlamentare și locale. Lista urmează să fie înregistrată la Biroul Electoral Central, transmite Euronews.
 

Lansarea a avut loc în Târgoviște, vechea capitală a Țării Românești. Locul a fost ales simbolic, spun reprezentanții AUR.

Lista AUR pentru europarlamentare, deschisă de Felicia Acaia, nu a fost încă depusă la Biroul Electoral Central. Pe lângă cei desemnați pentru alegerile europarlamentare, la evenimentul din Târgoviște au fost prezentați public toți candidații pentru consiliile județene și pentru municipiile reședințe de județ.
 
Incertitudine pentru Prezidențiale
 
În mod surprinzător, în momentul în care George Simion părea că și-ar fi anunțat candidatura la prezidențiale, adunarea de câteva mii de oameni de la Târgoviște, membri ai partidului AUR, a devenit extrem de entuziastă și a izbucnit în urale.

„Prietenii mei, oameni suveraniști, oameni în care am încredere, îmi dau sfaturi cât pot ei de bune și mi-au dat un sfat în ultima săptămână, dar sfatul ăsta o să ducă la schimbarea conducerii partidului și la schimbarea președintelui AUR. Vor să îmi anunț candidatura la alegerile prezidențiale. Eu vă mulțumesc, am 37 de ani, o să vină vremea și pentru anunțarea candidatului AUR la prezidențiale după marea bătălie pe care o purtăm alături de domnitorii noștri și de toți eroii neamului românesc pe 9 iunie. Asta este decizia mea, la fel cum am decis să avem oameni buni care să fie apărători ai României în Parlamentul European pentru că au venit mulți să-mi spună: ‘George, hai să te treci tu primul pe listă să câștigăm alegerile’. Nu putem fi falși, nu putem fi mincinoși, trebuie să fim corecți”, a declarat George Simion, potrivit Realitatea.

Uralele s-au curmat brusc în momentul în care s-a înțeles că de fapt George Simion refuză să-și anunțe această candidatură. 
 
Candidații pentru alegerile europarlamentare:

Akkaya Felicia

Axinia Adrian

Baltasiu Radu

Biro Răzvan

Bruynseels Ramona-Ioana

Costea Paul
 
Costea Peter

Dămureanu Ringo

Dascălu Cristina
 
Mihail Neamțu

Dragoman Dragoș

Doboș Elena

Dumitrescu Cristina

Enache Mihai

Fițiu Avram

Foriș Tiberiu

Gherasim Laura

Grosu Veronica

Gurlui Silviu

Iagăr Monica

Irindea Mirela

Lulea Marius

Mancaș Nicușor-Cristian

Mihăescu Mugur

Mitrea Dumitrina

Năstăsoiu Elena

Natea Liviu

Nicolescu Maria-Lăcrimioara

Olteanu Vlad

Păucean Fernandes Luminița

Petcu Simona-Maria

Piperea Gheorghe

Popa Ioan-Aurelian

Popa Mihai Silviu

A.S. Sturdza Șerban Dimitrie

Tanasă Dan

Târziu Claudiu Richard

Teodorescu Maria-Georgiana

Terheș Cristian

Ursu Aurora

Vîlcu Selena Gabriela

Vlahu Nicola