ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada SUA salută eforturile Guvernului de a alinia legea la recenta decizie a Curții Constituționale privind folosirea probelor obținute prin supraveghere tehnică și de a menține capacitatea instituțiilor statului de drept de a-și continua importanta activitate, se arată într-un comunicat.
 
"Parteneriatul Strategic SUA-România a condus la o cooperare din ce în ce mai strânsă și mai importantă între instituțiile de aplicare a legii în sprijinul luptei împotriva criminalității organizate internaționale, corupției, criminalității cibernetice și terorismului", se mai arată în comunicatul de presă al Ambasadei SUA la București, remis marți, MEDIAFAX.

Guvernul a adoptat vineri seara, într-o ședință extraordinară, o ordonanță de urgență pentru a pune în acord legislația cu decizia CCR în cazul interceptărilor. Premierul Dacian Cioloș a afirmat că SRI va putea fi organ de urmărire penală pentru cazuri privind siguranța națională și terorismul exclusiv sub control judecătoresc, restul fiind "interpretare nefondată". Interceptările în cazul celorlalte dosare penale vor fi efectuate cu infrastructura SRI, dar fără intervenția personalului din serviciile secrete.