ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Nici regiunea, nici lumea nu-și pot permite mai mult război", a declarat duminică secretarul general al ONU, Antonio Guterres, lansând un apel la "reținere maximă" în cadrul Consiliului de Securitate reunit după atacul Iranului împotriva Israelului, relatează AFP, informează Agerpres, citat de Știripesurse.

"Orientul Mijlociu este pe marginea prăpastiei. Populațiile regiunii se confruntă cu un pericol real al unui conflict generalizat devastator. Este momentul pentru dezamorsare și dezescaladare. Este momentul pentru a da dovadă de reținere maximă", a insistat Antonio Guterres.

"Este vital să se evite orice acțiune care ar putea duce la confruntări militare majore pe mai multe fronturi în Orientul Mijlociu", a adăugat el. "Nici regiunea, nici lumea nu-și pot permite mai mult război", a subliniat responsabilul ONU.

El a condamnat din nou atacul lansat sâmbătă de Iran împotriva Israelului, denunțând o "escaladare gravă".

În același timp, el a condamnat încă o dată atacul împotriva consulatului iranian din Damasc, la 1 aprilie, subliniind "principiul inviolabilității" instituțiilor diplomatice.