ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atleta suedeză Emilia Brangefalt și-a luat viața la 21 de ani, după ce a aflat că nu mai poate participa la concursurile de trail running din cauza problemelor cardiace, relatează Daily Mail.

Talentata atletă de cursă lungă a câștigat medalia de bronz în 2022 la cursa de 40 km din cadrul Campionatului Mondial de Trail de la Chiang Mai, iar anul acesta a ocupat locul cinci la o cursă de campionat mondial de la Innsbruck, dar a fost nevoită să ia o pauză prelungită de la acest sport după ce a fost diagnosticată cu un puls extrem de ridicat, probabil tahicardie.

Într-o postare împărtășită pe contul său de Instagram la 4 noiembrie, Brangefalt a detaliat dificultățile pe care le-a întâmpinat atât din punct de vedere fizic, cât și mental după ce a fost nevoită să ia o pauză de la sport.
 

„Doar să mă plimb și este dureros în acest moment”, a scris Brangefalt. „Am fost la spital și am vizitat cabinetul medical de peste 20 de ori, dar fiecare test de sânge/ ekg/ test de ciclu este bun. Însă în continuare corpul meu este super stresat”.

„Dar acum, doar să trăiești o viață normală este dificil. Am petrecut mai multe ore în pat decât în picioare în ultima lună. Poate că într-o zi mă voi întoarce. Sau nu voi mai fi. Sper ca organismul meu să își revină după asta”.
 
Miercuri seară, Federația Suedeză de Atletism a confirmat că Brangefalt a murit prin sinucidere la începutul acestei luni.
 
Mesajul ei în care scria că de la sfârșitul lunii iulie corpul nu îi mai funcționează pentru că are un nivel extrem al bătăilor de inimă: între 120 și 150 de bătăi pe minut doar stând:și